Bugun...



Kiralamanın pazaryeri Ortak, 7,5 milyon TL fon talebiyle ikinci yatırım turunu başlattı

Global çapta 2 milyar dolar üzerinde finansman hacmine ulaşan kiralama pazarında boy gösteren Ortak girişimi, fonbulucu platformunda ikinci kez yatırım turuna çıktı. Teknoloji şirketi Porte bünyesinde kurulan Ortak; bireylere kullanmadıkları ürünleri kiraya vererek pasif gelir imkanı sağlarken, kurumsal markalar için de ürünlerini kiralama yoluyla kullanıcılara ulaştırabilecekleri güvenilir bir pazarlama ve satış kanalı sunuyor. 2022 yılı sonunda çıktığı ilk kitle fonlama turunu 26 saatlik sürede tamamlayarak 4 milyon 680 bin TL fona ulaşan Ortak, yeni yatırım turunda şirket paylarının yüzde 6’sının yatırımcılara arzıyla 7,5 milyon TL fon talep ediyor.

facebook-paylas
Tarih: 21-02-2024 00:15

Kiralamanın pazaryeri Ortak, 7,5 milyon TL fon talebiyle ikinci yatırım turunu başlattı

 

 

Global pazarda 2 milyar dolar üzerinde finansman hacminin yakalandığı kiralama pazarı Türkiye'de de son yıllarda hareketlenmeye başladı. Uluslararası ve ulusal pazarda girişim yönetme, yatırım alma ve exit süreçlerinde tecrübeli bir ekip tarafından yönetilen teknoloji şirketi Porte bünyesinde 2022 yılında kurulan Ortak, geniş ürün yelpazesi, pazaryeri seçeneği, kurumsal kiralama kanalı gibi özellikleri ile yerli bir girişim olarak öne çıkıyor. Girişim şirketi, bireylere kullanmadıkları ürünleri kiraya vererek pasif gelir imkanı sağlarken, kurumsal markalar için de ürünlerini kiralama yoluyla kullanıcılara ulaştırabilecekleri güvenilir bir pazarlama ve satış kanalı, alternatif bir gelir modeli sunuyor. İş modelini başarılı yönetsel becerilerle sahada doğrulamış durumda olan girişim şirketi, Ocak 2023'ten Ocak 2024'e kadar ziyaretçi sayısında 36 kat, üye sayısında 13 kat, uygulama indirme sayısında 28 kat, rezervasyon talebi sayısında 20 kat ve toplam ciroda 46 kat büyüdü.

2022 yılının sonlarında çıktığı ilk kitle fonlama yatırım turunu yatırımcıların yoğun ilgisiyle 26 saat gibi kısa bir sürede tamamlayan Ortak, yüzde 17,28 hisse karşılığı 4 milyon 680 bin TL fon toplamıştı. Yerel pazarın lideri olmak ve global pazarda kendine yer edinebilmek hedefiyle fonbulucu platformunda ikinci yatırım turunu başlatan girişim, bu kez şirket paylarının yüzde 6’sının yatırımcılara arzıyla 7,5 milyon TL fon talep ediyor. 10 Nisan 2024’e kadar devam etmesi planlanan yatırım turunda minimum yatırım tutarı 1.000 TL.

İlk 15 günde yatırım yapan yatırımcılara bedelsiz pay verilecek

Girişim şirketi yatırım turunun başladığı tarihi olan 20 Şubat saat 10.00 itibariyle ilk 15 gün içerisinde; 1.000 - 9.999,99 TL aralığında yatırım yapan yatırımcıların yatırım tutarlarına verilecek paylara ek olarak yüzde 10, 10.000 - 49.999,99 TL aralığında yatırım yapan yatırımcıların yatırım tutarlarına verilecek paylara ek olarak yüzde 15, 50.000 TL ve üzeri yatırım yapan yatırımcıların yatırım tutarlarına verilecek paylara ek olarak yüzde 20 bedelsiz pay hediye edecek. Ayrıca 10.000 TL ve üzeri yatırım yapan ve Ortak'a üye olarak profil doğrulama sürecini tamamlayan yatırımcılar Playstation, VR gözlük, oyun direksiyonu, oyun bilgisayarı ürünlerinden biri için bir haftalık ücretsiz kiralama deneyimini yaşayacak.

Yüksek çarpanlı exit hedefiyle ilerliyor

Hedefleri hakkında konuşan Ortak Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Enes Güren, “Ortak'ı yayınladığımız ve kullanıcılarımızla buluştuğumuz ikinci ayda gerçekleştirdiğimiz ilk yatırım turu ile hayata geçirdiğimiz uygulama ve iş modeli sahada doğrulandı ve hızlıca ölçeklenebileceğini ispatladı. İlk yatırım turu sonrası faaliyetlerimiz ile yüksek karlılıkla tüm dünyada kiralama yapabilen bir pazaryeri platformu olabileceğimizi kanıtladık. Bu yatırım turunda başarılı olduğumuz taktirde de 4-6 yıllık iş planımızla 20 katın üzerinde değerleme artışı öngörüyoruz. Ayrıca global rakiplerin exit ve yatırım süreçleri, kurucu ekibimizin girişim kurma, yatırım alma ve exit tecrübeleri, ilk yılımızda önemli büyüme rakamlarına ulaşmamız gibi unsurların etkisiyle içinde bulunduğumuz pazarın liderlerine exit olma potansiyeli taşımaktayız. İlk yılımızda yakaladığımız büyüme ivmesi sonrası B2B sektörünün önemli oyuncularının kiralama pazarına ilgisi ve uzun dönemli planları üzerine görüşmeler gerçekleştirmiştik. Büyüme ivmemizi koruyarak olası exit edilebilir şirketler ile iletişimimizi sürdüreceğiz. Kısacası yerel pazarın lideri olma, gelişmiş global pazarda kendimize yer edinme ve yüksek çarpanlı exit hedefiyle ilerleme vizyonumuzla yatırımcılarımıza büyük bir fırsat sunuyoruz” dedi.




Bu haber 1063 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Ekonomi Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI