Bugun...



Mezarlıklarda arife günü bayram yoğunluğu yaşanıyor

Her bayram öncesinde olduğu gibi Kurban Bayramı arifesinde de Batmanlı vatandaşlar, vefat eden yakınlarının kabirlerini ziyaret etti.

facebook-paylas
Tarih: 27-06-2023 20:05

Mezarlıklarda arife günü bayram yoğunluğu yaşanıyor

Kurban Bayramı öncesi vefat eden yakınlarının mezarlarını ziyaret eden vatandaşlar, yakınları için dua etti.

Sabahın erken saatlerinden itibaren kabir ziyaretine gelen kimi vatandaşlar, yakınlarının kabri başında dua, Yasin-i Şerif ve Kur'an-ı Kerim okurken kimisi de kabirlerin etrafında temizlik yaparak mezarları suladı.

Mezarlıklarda yakınlarını ziyarete gelen vatandaşlar duygularını paylaşarak, medfun bulunan yakınlarının bayramını kutlayıp, kendilerine bolca dua ettiklerini belirttiler.

"Akrabalarımızın da mezarını tek tek ziyaret edip dua ediyoruz"

Ailesiyle beraber mezarlık ziyaretine geldiğini belirten Süleyman Kaplan, "Bugün bütün aile bireyleriyle ve çocuklarımıza beraber anne ve babamızın mezarına geldik. Arefe günü olmasından dolayı kendimizi burada olma mecburiyeti hissettik. Elimizden geldiğinde burada hayırlarını yapmaya çalışıyoruz. Burada anne ve babamın mezarı dışında diğer akrabalarımızın da mezarını tek tek ziyaret edip dua ediyor, Yasin ve Fatihalar okuyoruz. Her fırsat bulduğumuzda mezarlık ziyaretimizi yapıyoruz." dedi.

"Bu güzel âdeti çocuklarımıza öğretmemiz lazım

Her insanın mutlaka ölülerini ziyaret etmesi gerektiğini söyleyen Şaban Özcan, "Arefe günü olduğu için mezarlığa babamı ziyarete geldik. Her Perşembe günleri de mezarlığa gelip Yasin-i Şerif okuyoruz, mezarlılarını suluyoruz. Her insanın mutlaka ölülerini ziyaret etmesi gerekir. Bu güzel âdeti çocuklarımıza öğretmemiz lazım ve ölülerimize vefa borcumuzdur. Bayram namazımızı kıldıktan sonra tekrar ziyaretimizi yapacağız. Ardından mutlaka akraba ziyaretine gidilmesi lazım, çünkü bayramlar bunun için vardır." şeklinde konuştu.

"Anne ve babanızın kıymetini bilin"

12 yıl önce vefat eden annesinin mezarını vakit buldukça her zaman geldiğini ifade eden Ramazan Ertekin, "Tek başıma annemin mezarına geldim. Ölüm Allah'ın emridir. 2011 yılında annem vefat etti. Bayramlarda olduğu gibi her fırsat bulduğumda mezarına geliyorum. Annemin mezarında dua ve Fatiha'mızı okuyorum. Boşuna dememişler 'Cennet annelerin ayakları altındadır' bundan dolayı vatandaş anne ve babalarına iyi bakması lazım,  çünkü anne ve babalar baş tacıdır." dedi.

"Bayramda akrabalarımızı arayıp ziyaret edeceğiz"

Zeki Kaplan ise şunları söyledi: "Annem ve babamın mezarına geldik. Her bayram olduğu gibi her perşembe mezarlık ziyaretimizi yapıyoruz. Mezarlarının başında Fatiha, Yasin okuyor, hayırlarına bir şeyler dağıtıyor ve mezarlarındaki ağaçları suluyoruz. Bayramda akrabalarımızı arayıp ziyaret edeceğiz."

"Bütün İslam ümmetine dua ediyoruz"

Tüm ölmüşlerin üzerine dua ettiklerini belirten Seve Özcan, "Kayınpederimin mezarını ziyarete deldik. Her geldiğimizde Fatiha ve Yasin'imizi okuyoruz. Hem ölmüşlerimize hem de bütün İslam ümmetine dua ediyoruz. Allah'ın rahmeti ölümüze ve tüm ölmüşlerin üzerine oldun." ifadelerini kullandı.




Bu haber 481 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI