Bugun...



TKP'den 23 Nisan açıklaması: Sözümüz söz çocuklar kadar güzel bir düzen kuracağız!

Türkiye Komünist Partisi (TKP) 23 Nisan açıklaması yayınladı. “Çocuklarımıza kutlanacak bir 23 Nisan bırakmayan bu düzene karşı mücadeleyi kesintisiz sürdüreceğiz. Sözümüz söz! Çocuklar kadar güzel bir düzen kuracağız.” denilen açıklamanın tamamı şöyle:

facebook-paylas
Tarih: 23-04-2024 18:22

TKP'den 23 Nisan açıklaması: Sözümüz söz çocuklar kadar güzel bir düzen kuracağız!

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihi, ülkemizin bağımsızlığının ve Cumhuriyet’e giden yolun en önemli adımıdır. Emperyalist işgale karşı başlayan büyük mücadele, ülkeyi işgalcilere teslim eden İstanbul hükümetine karşı yeni bir iktidarı ortaya çıkarmış, bu iktidar işbirlikçiliğe karşı bağımsızlığı, hilafete karşı aydınlanmacılığı temsil ederek, devrimci bir atılımın önderliğini üstlenmiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğindeki Büyük Millet Meclisi, Cumhuriyet’in kuruluşuna imza atmış, hilafeti sonlandırmış, işgalcileri kapı dışarı ederek devrim yasalarını yürürlüğe koymuştur. 23 Nisan’ın temsil ettiği bu devrimci atılımı selamlıyoruz.

Devrimin kazanımları ancak onu ilerleterek korunabilirdi. Oysa yıllar yılı ülkeyi yöneten gerici iktidarlar, ülkenin zenginliklerini yağmalayan sermaye sınıfı ile birlikte Cumhuriyeti’in kazanımlarını kemirmiş, halkın egemenliğini temsil etmesi gereken Meclis’i patronlar için çalışan ayrıcalıklı elitler topluluğuna dönüştürmüştür.

Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamak için sıraya giren düzen partileri ve sermaye grupları ikiyüzlüdür. Dünya Bankası ile yeni ipotek anlaşmalarına imza atan AKP iktidarının, bu girişime karşı en ufak bir itiraz iletmeyen düzen muhalefetinin ve bu anlaşmayı dört gözle bekleyen sermaye sınıfının 23 Nisan’da ulusal egemenliğimizi kutlaması sahtekarlık değil de nedir?

Çocuklarımız tarikat yurtlarında tacizin, tehdidin ve gericiliğin pençesine terk ediliyor, aynı tarikatlar ÇEDES ile örgün eğitime doğrudan sokuluyor, çocuk işçiliği rekor düzeylere tırmanıyor. Ülkemizin egemenliğini emperyalist merkezlerin kasasına, çocuklarımızı da tarikatların karanlığına teslim edenler bu şartlarda hangi yüzle 23 Nisan’ı kutlayacaklar?

Çocuklarımıza kutlanacak bir 23 Nisan bırakmayan bu düzene karşı mücadeleyi kesintisiz sürdüreceğiz. Bunu en başta çocuklarımız için yapacağız.

Onlara söz veriyoruz.

Bu ülkeyi istismarcıların, yobazların, tarikatların, çocukları çalıştırmaktan utanmayan sömürücü patronların yarattığı karanlığa terk etmeyecek, aydınlık yarınlara mutlaka taşıyacağız.

Çocuklar kadar güzel bir düzen kuracağız.

 




Bu haber 419 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Siyaset Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI