Bugun...



Malatya’da buğday hasadı yapıldı

“Tarladan Sofraya Tarım Lisesi” projesi kapsamında Akçadağ ilçesinde bulunan Battalgazi Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sahasın da ekimi yapılan ekmeklik buğdayın hasadı gerçekleştirilen törenle yapıldı.

facebook-paylas
Tarih: 12-07-2023 00:15


Malatya Büyükşehir Belediyesi 2022 yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak yürütülen “Tarladan Sofraya Tarım Lisesi” projesi meyvelerini vermeye başladı.

Akçadağ ilçesinde bulunan Battalgazi Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sahasın da ekimi gerçekleştirilen 5 bin kilogram ekmeklik buğdayın hasadı gerçekleştirildi.

Proje kapsamında elde edilecek nihai ürün olan ekmeğin yüzde 15’i Büyükşehir Belediyesi Sağlık Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığından yardım alan ihtiyaç sahibi ailelere dağıtımı gerçekleştirilecek.

Hasat alanında konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sığırcı, “2022 yılının üretim sezonunda Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Malatya Büyükşehir Belediyemizin ortaklaşa yaptığı proje kapsamında çiftçilerinize arpa, buğday, fasulye ve nohut tohumu dağıtımı yaptık. Battalgazi Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sahasına ekimini yapmış olduğumuz tohum halis buğday çeşididir. Verimi oldukça yüksek bir tohum olan halis dekar başına bin kg kadar çıkmakta. Bu alanda yüzde 25 Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü hibeli, yüzde 75 Malatya Büyükşehir Belediyesi hibeli bir çalışma yaptık.

200 dekarın üzerinde bir üretim alanımız var. Bu üretimde protokolün bir maddesi de vardı. O da suydu, buradan çıkan buğday ile elde edilen undan ekmek yapılacak ve bu ekmekler belediyemizin Sağlık Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığımız tarafından ihtiyaç sahibi ailelere destek olarak, dağıtılacaktır.” şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir, “Asrın felaketini yaşadık, yaşadığımız bu felakette okulumuz ilk sıcak çorbayı çıkardı. Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde dört alanımız var, bu alanlardan biride tarım alanımız. Toplamda okulumuzun 750 dönüm arazisi var. 450 dönümünü ektik. 230 dönümünü de hasat ettik. Bereketli uğurlu olsun. Emeği geçen tüm öğrencilerimize öğretmenlerimize teşekkür ederim.” dedi.

Hasat törenine; Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sığırcı, Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir, Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Korkmaz, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Damızlık Koyun Keçi Yetiştirticileri Birlik Başkanı İhsan Akın, Battalgazi Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Hacı Ali Tayfun katıldı.




Bu haber 418 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI