Bugun...



Mardin'de trafiği rahatlatacak alternatif çevre yolu için çalışmalara başlandı

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, kent içi trafiğini rahatlatacak Türkmen Vadisi alternatif çevre yolunda başlayan çalışmaları yerinde inceledi.

facebook-paylas
Tarih: 13-06-2023 00:37

Mardin'de trafiği rahatlatacak alternatif çevre yolu için çalışmalara başlandı

Mardin Büyükşehir Belediyesi, ulaşım sorununa köklü ve kalıcı çözümler üretmek için çalışmalarına hızla devam ediyor. Bu kapsamda Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından kent içi trafiğini rahatlatacak olan Türkmen Vadisi alternatif çevre yolunda genişletme çalışmaları başlatıldı.

Artuklu merkez Nur Mahallesi ve İstasyon Mahallesini birbirine bağlayan uzunluğu 4 kilometre, genişliği 8 metre olan yolda çalışmaların tamamlanmasıyla şehir merkezi trafiğine rahat bir nefes aldıracak.

Vali Mahmut Demirtaş, başlatılan çalışmaları yerinde inceleyerek Fen İşleri Daire Başkanı Cebrail Aslan’dan bilgiler aldı.

Vali Demirtaş, yaptığı açıklamada, her alanda olduğu gibi ulaşım alanında da vatandaşların yaşam konforunu arttırmak için hizmet odaklı çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Yolun Artuklu merkezin trafik yükünü büyük oranda rahatlatacağını belirten Vali Demirtaş, "Diyarbakır ilimizden gelen ve TOKİ bölgesinden çıkacak olan araçlar şehir merkezine girmeden bu yoldan Kızıltepe istikametine gidebilecek. Genişletme ve yol altyapısı çalışmasının ardından hızla sıcak asfalt serimine başlayarak yolu vatandaşlarımızın hizmetine en kısa sürede sunacağız. Mardin’imize hayırlı olsun." ifadelerini dile getirdi.

Vali Demirtaş’a incelemelerinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen eşlik etti.

 




Bu haber 991 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI