Bugun...



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan kamuda tasarruf açıklaması

Kamudaki tasarrufa ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığının bir çalışmasının olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, gereksiz harcamaları azaltmak ve olan harcamalarda da verimliliği artırmak için çalışıldığını belirtti.

facebook-paylas
Tarih: 28-04-2024 16:58



    

 

Calaraşi Bölgesi'ndeki Dragalina'da Karadeniz-Podișor Doğal Gaz Boru Hattı Projesi Töreni'nin ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, kamuda tasarrufa yönelik çalışmalar ilişkin bilgi verdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığının hazırlayacağı tasarruf programının Cumhurbaşkanına sunulacağını belirten Yılmaz, "Sayın Cumhurbaşkanımızın onayına sunulacak bütün bu maddeler. İşin ana fikri şu; gereksiz harcamaları azaltmak, var olan harcamalarda da verimliliği artırmak. Nasıl artırılacak verimlilik? Odaklanarak. Daha fazla önceliklere odaklanma suretiyle. Bugünkü şartlar altında, Türkiye'nin bugünkü ihtiyaçları düşünülerek harcamaların odaklanması, verimliliğinin artırılması bir yandan da geçmişte belki gerekli olabilirdi ama şu anda anlamını kaybetmiş birtakım kalemlerin tespit edilerek bunlarda azaltmaya gidilmesi." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, para ve maliye politikaları ile yapısal reformları içeren üç ayaklı bir programları bulunduğunu anımsattı.

Yılmaz, "Kamuoyunun bu anlamdaki beklentilerine, kamuoyunun düşüncelerine de elbette bu dönemde azami bir dikkat gösterilecektir. Kamu elbette görevini yapmalı. Kamu millete hizmet etmek için var. Devlet, millete hizmet etmek için var. Bu görevini en etkin, en verimli şekilde yapmalı ama bunu yaparken gereksiz harcamaları da olabildiğince azaltarak hem bütçe dengemizi daha sağlıklı yere taşıma hem de bu makro hedeflerimize özellikle de enflasyonu düşürme hedefimize katkıda bulunma amacını taşıyoruz" ifadelerini kullandı. 
 




Bu haber 170 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Ekonomi Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI