Bugun...



Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: Gelin "Sözleşmeli-Kadrolu" ayrımını ortadan kaldıralım

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, 3600 ek gösterge, öğretmenlik meslek kanunu ve sözleşmeli çalışanlar konusu başta olmak üzere gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Yalçın, 3600 ek göstergeye ilişkin sürecin kendilerinin toplu sözleşme döneminde devamlı masaya ek göstergeleri konusunu götürmeleriyle başladığını belirtti.

facebook-paylas
Tarih: 01-12-2021 00:25

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: Gelin

Yalçın, "6 toplu sözleşmenin gündemlerinden birisi ek göstergelerin düzenlenmesi idi. Çünkü ek göstergeler de bir çarpıklık oluştu, eksiklikler var. O yüzden bunun bir baştan ayağa ele alınması gerekir." dedi.

Hükümet yetkililerinin kamu personellerine yönelik işaret ettiği vaade ilişkin değerlendirmede bulunan Yalçın, Çalışma Bakanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Maliye Bakanlığı gibi taraflarla bir araya gelerek 3600 ek gösterge sürecini tamamlayacaklarını belirtti.

Yalçın şöyle konuştu: “Bu son toplu sözleşmede 3600 ek gösterge konusu vaatte kalmasın, icraata dönüşsün diye masada ciddi bir uğraş gösterdik ve masadan bir karar çıkardık. Bu karar kıymetli… toplu sözleşme açısından kıymetli, kamu görevleri açısından kıymetli. Burada 3600 ek göstergenin 2022 yılı içerisinde sadece 3600 ek gösterge değil, 3600 ek gösterge ve ek göstergelerin çalışılması ve 2022 yılı içerisinde yetkili konfederasyon ile çalışarak tamamlanması konusunda bir karar çıkardık. Şimdi önümüzde bir süreç var. Çalışma Bakanlığı başta olmak üzere Strateji Başkanlığı, Maliye Bakanlığı gibi taraflarla bir araya gelerek 3600 ek gösterge ve kamudaki tüm ek gösterge sistematiğinin baştan sona çalışma süreci 2022 yılı içerisinde tamamlanmış ve bitmiş olacak. Ben, çok geciktirmeden yani 2022'ye girmeden buna başlarız ve 2022 yılının da sonuna bırakmayız diye ümit ediyorum. Çünkü bir an önce hayata geçirmek gerekiyor. Bizim kararlılığımız ve tutarlılığımız bu.

"KAMUDA SÖZLEŞMELİ PERSONEL İSTİHDAM KONUSU YAYGINLAŞTI"

Kamuda giderek yaygınlaşan sözleşmeli istihdam konusuna da değinen Yalçın, sözleşmeli personellerin kadrolu olması için yoğun çaba sarf ettiklerini dile getirdi. Yalçın, "Sadece belli meslek gruplarına değil, tüm kamuyu dikkate alarak ek gösterge sistematiğini tamamını merkeze alarak bir çalışma yapmalıyız diye düşünüyoruz. Bütün gayretimiz ve oradaki mücadelemiz de bunun için olacak. Bu konuyu Memur-Sen olarak, yetkili konfederasyon olarak, masanın tarafı olarak tanıtıp çözmenin altta imzası bulunan taraf olarak kamuyla çalışacağız. Bu ek gösterge ile beraber aldığımız diğer ikinci bir önemli karar var. O da sözleşmeli istihdam konusu. Çünkü kamuda sözleşmeli personel istihdam konusu yaygınlaştı. Halbuki 2011 yılında biz Memur-Sen olarak bunun kadroya geçmesi konusunda çok yoğun bir gayret gösterdik ve nihayetinde Cumhurbaşkanımız bizim dördüncü olağan genel kurulumuza gelerek orada müjdeyi vermiş ve 300 bini bulan kitle kadroya geçmişti. Daha sonraki süreçte bu istihdamda güçlük çekilen yerlerde personel tutmaya yönelik yapılan adımlar yeniden sözleşmeli istihdama dönüldü. Biz dedik ki bu iyi bir adım değil. Çünkü denenmiş olan, yaşanmış olan sorunu bir daha test etmenin bir anlamı yok. Biz itirazımızı sürdürürken bir tarafta da bütün kurumlarda sözleşmeli istihdam da sürdürüldü. Öyle bir noktaya geldi ki sözleşmeli personel sayısı 520 bine ulaştı. Bunun içerisinde süresiz sözleşmeli var, süreli sözleşmeli var. Dolayısıyla 53-93 belediye de tamamen güvencesiz bırakılmış ve 31 Mart seçimlerinden sonra belediyelerde özelikle CHP'li, HDP'li ve İYİ Parti'li belediyelerin, kapının önüne bir kalemde koyduğu belediye çalışanı arkadaşlarımız var." ifadelerini kullandı.




Bu haber 375 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Ekonomi Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI