Bugun...



Milli Eğitim Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Suriyeli Çocukların Entegrasyon Projesi Hakkında Detaylı Bilgi Talebi

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e yönelik bir soru önergesiyle, 2016 yılında imzalanan ve 300 milyon Euro değerindeki "Geçici Koruma Altındaki Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonlarının Desteklenmesi" projesinin faaliyetleri, içeriği ve denetimi hakkında detaylı bilgi talep etti. Önergede, Avrupa Danıştayı'nın isminin yanlış yazıldığı belirtilmiş ve düzeltilmesi istenmiştir.

facebook-paylas
Tarih: 29-04-2024 19:26

Milli Eğitim Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Suriyeli Çocukların Entegrasyon Projesi Hakkında Detaylı Bilgi Talebi

 

 

Çelenk, proje kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerin, ulusal ve uluslararası medyada sık sık gündeme geldiğini ve Avrupa Sayıştayı'nın projenin denetimiyle ilgili bir rapor yayımladığını vurgulamıştır. Raporda, projenin yönetimi ve harcamalarıyla ilgili eksikliklerin olduğu ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarının projeye dahil olma çabalarının engellendiği iddia edilmiştir.

Önergede, Milli Eğitim Bakanlığı'nın proje kapsamında yapılan harcamaların meblağları, okul ve geçici eğitim merkezi sayısı, istihdam edilen personel ve öğrenci sayıları gibi detaylı bilgileri açıklaması istenmektedir. Ayrıca, Avrupa Sayıştayı'nın talep ettiği bilgilerin neden sunulmadığı ve proje kapsamında burs imkanı sağlanan öğrenci sayısı gibi konular da soru önergesinde yer almaktadır.

Çelenk'in önergesi, projenin geleceği hakkında da endişelerini dile getirmektedir. Avrupa Birliği Delegasyonu'nun projeyi sonlandırma veya devam ettirme ihtimalinin değerlendirilmesi gerektiğini ve halihazırdaki fon veren kurumların devam edip etmeme kararının nasıl etkileyeceğini sormaktadır.

Bu önergeyle, projeyle ilgili şeffaflığın ve hesap verebilirliğin sağlanması, etkin bir denetim mekanizmasının işletilmesi ve projenin geleceğinin netleştirilmesi amaçlandığı belirtildi.




Bu haber 558 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Eğitim Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI