Bugun...



Molla Şimşek'ten "Ramazan" tavsiyeleri: Ramazanı eksiksiz karşılayalım

Müslümanların yaklaşan mübarek Ramazan ayı öncesi eksikliklerini tamamlayıp en güzel şekilde Ramazan ayını karşılamaları gerektiğini belirten Molla Salih Şimşek, önemli tavsiyelerde bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 24-02-2024 11:30

Molla Şimşek'ten


    

 

Özellikle anne ve babaların çocuklarına Ramazan bilincini aşılayıp ailenin birlikte uygulayabileceği bir program çıkarmaları gerektiğini ifade eden Molla Şimşek, evlerin şimdiden Ramazanı hatırlatacak güzel görsellerle süslenmesi gerektiğini söyledi.

Ramazan ayında bol bol Kur'an'ı Kerimin okunup camilerde teravih namazlarına icabet edilmesi gerektiğini kaydeden Şimşek, bu ayda israf ve gösterişten ise kaçınılması tavsiyesinde bulundu.

Ayrıca Ramazan ayında kalp kırmamaya dikkat edilmesi uyarısında bulunan Şimşek, bu konuda herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini dile getirdi.

Ramazan ayında Gazze'deki mazlum Müslümanların da unutulmaması gerektiğini hatırlatan Şimşek, halka boykota devam etmeleri çağrısında bulundu.

"Ramazan için hazırlık yapmalıyız"

Ramazan ayı demek manevi bir atmosfer ayı demek olduğunu dile getiren Şimşek, "Allah Teâlâ'nın buyurduğu üzere bu ay 'takva ahlakına ulaşmak' demektir. Dolayısıyla iki haftalık süreç içerisinde Ramazan ayına belli bir hazırlığın yapılması gerekiyor. Nasıl ki önemli bir misafiri ağırlamak için belli bazı hazıklıklar yapılıyor ve buna dair de hazırlıksız yakalanmamak adına tedbirlerimizi alıyoruz, Ramazan ayını da eksiksiz karşılamak için belli bir program hazırlamayız." dedi.

"Çocuklarımıza Ramazan bilincini aşılamalıyız"

Müslümanların bu ayda ailesini ihmal etmeyip onların da içinde bulunduğu bir programa dahil etmeleri gerektiğini ifade eden Şimşek, "Beraber Kur'an'ı Kerim ve kitaplar okunabilir, sohbetler ve buna benzer etkinliklerle çocuklarımıza Ramazan şuurunu ve oruç bilincini aşılamalıyız. Çünkü çocuklarımızın da bu anlamda Ramazan ayından istifade etmesi ve onunla ilgili bir bilince, şuura ve sevince ulaşması için Ramazanı hatırlatacak güzel görsellerle evlerimizi, odalarını ve kapılarını süsleyerek onlara Ramazan bilincini aşılayabiliriz." diye konuştu.

"Oruç bahanesine sığınarak 'terör' estirmemeliyiz"

Ramazan ayında özellikle kalp kırmamaya dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Şimşek, "Oruçluyuz bahanesine sığınarak evde, aile içerisinde, eşimize, çocuklarımıza hususen dışarda, trafikte ve toplum içerisinde öfke nöbetleri geçirmemeliyiz. Böyle sorunlar tarafımıza sıkça gelmektedir. Orucun bu anlamda sevabını, hayrını ve bereketini zayi etmemeliyiz. Yani oruçluyuz bahanesine sığınarak 'terör' estirmemeliyiz." ifadelerini kullandı.

Ramazan ayında yapılan davetlere mutlaka katılım gösterilmesi gerektiğini belirten Şimşek, bu ayda Gazze'deki Müslümanların da unutulmaması gerektiğini kaydetti.

"İsraftan kaçınmalıyız"

Şimşek, şöyle devam etti:

"Mümkünse camilerde itikâfta kalmalıyız. Gazze'yi de gündemden düşürmemek adına oradaki kardeşlerimize itikâftayken ve camideyken dua etmeli ve onları gündemde tutmalıyız. Davet ederken ve davetlere giderken israftan, gösterişten ve şatafattan uzak durmalıyız. Çünkü Gazze'de bir dilim ekmeye ve bir yudum suya muhtaç insanlar ve çocuklar varken iftar ve sahur bahanesine sığınarak israfa kaçacak şeyler yapmak Allah'ın hoşuna gitmeyecektir. Bu bizim orucumuzun sevabını da ciddi manada düşürecek ve bizlere vebal olarak gelecektir."

"Orucumuzu boykotla taçlandıralım"

Özellikle dikkat çekmek istedikleri bir konunun da boykot meselesi olduğunu ifade eden Şimşek, "Özellikle Ramazan ayında orucumuzu ve sevabımızı siyonistlere destek veren ürünlere karşı boykotla taçlandırmayı tavsiye ediyoruz. Zira boykot ciddi manada İslam düşmanlarına ve özellikle işgalci siyonist terörist çetesine ciddi darbeler vurmaktadır ve bu haberlere de yansımaktadır. Özellikle Ramazan ayında buna daha çok dikkat ederek inşallah orucumuzu taçlandırmayı tavsiye ediyoruz." dedi. 




Bu haber 634 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Genel Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI