Bugun...



Peygamber âşıkları: Bir sevgi, bir sevda varsa o Resulullah'tır

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından yüz binlerin katılımıyla Diyarbakır'da düzenlenen "Cihad Önderi Hazreti Muhammed" temalı Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan Peygamber âşıkları, Hazreti Muhammed Aleyhisselam’ı anmak ve bu atmosferi teneffüs etmek için burada olduklarını belirtti.

facebook-paylas
Tarih: 29-04-2024 18:20

Peygamber âşıkları: Bir sevgi, bir sevda varsa o Resulullah'tır

 

 

Diyarbakır Newroz Parkı miting alanında Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliği, halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Mevlid-i Nebi etkinliğini düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı'na yaptığı hayırlı çalışmalardan ötürü teşekkür eden katılımcılar, bu tür etkinliklerin ümmetin birlik ve beraberliğini gösteren güzel bir atmosfer olduğunu aktardı.

"Allah’u Teâlâ yardımını dünyadaki Müslümanlara ve Filistin’deki mücahitlere etsin"

Mehmet Yalçın

Peygamber aşkı kokan atmosferin gerçekleşmesine vesile olan Peygamber Sevdalılarına teşekkürde bulunan Mehmet Yalçın, "Bu programı düzenleyen Peygamber Sevdalılarına teşekkür ediyorum. Allah ve Resulüne düşmanlık edenler Diyarbakır'a baksınlar, Kelime-i Tevhide düşmanlık edenler Diyarbakır'a baksınlar. Diyarbakır'daki Müslüman gençlerin Allah sayılarını artırsın. Allah’u Teâlâ onları hidayet etsin. Allah’u Teâlâ yardımını dünyadaki Müslümanlara ve Filistin’deki mücahitlere etsin. Elhamdülillah meydan tıklım tıklım dolmuş durumda. Bu etkinliği sürekli düzenleyen Peygamber Sevdalılarından, Allah onlardan razı olsun. Bu Muhammed-i coşkuyu düzenledikleri için teşekkürlerimi sunuyorum. Elhamdülillah bugün bayram havası var. Çok şükür. Tekbir ve salâvatlarla inşallah meydanlara akın edeceğiz." şeklinde konuştu.

"Allah'u Teâlâ israiloğullarıyla cihat etmeyi bize de nasip etsin"

Peygamber Efendimizi anmak için ailecek mitinge katılım gösterdiklerini ifade eden Abdullah Aktaş, "Bugün Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’ın doğum yıl dönümünü kutlamak için buradayız elhamdülillah. Ailemle beraber geldik. Heyecanlıyız, heyecanımız daimdir inşallah. Bu mitingin vesileyle dualarımız Filistin'deki kardeşlerimiz içindir. Onlara dua edeceğiz. Allah'u Teâlâ onların cihadını muzaffer eylesin inşallah. Allah'u Teâlâ israiloğullarıyla cihat etmeyi bize de nasip etsin. Bize ve bütün çocuklarımıza, bizden sonraki gelen nesillerimize, onlara da cihat etmeyi nasip etsin inşallah." ifadelerini kullandı.

"Filistin davası 'ben Müslümanım' diyen her ferdin davasıdır"

Abdullah Aktaş

Filistin davasının sadece Filistinlilerin olmayıp Ümmetin davası olduğunu vurgulayan Aktaş, "Filistin, Filistin davası bir ümmetin davasıdır. Sadece Filistinlilerin, Arapların, Türklerin, Kürtlerin yani kavmiyetçiliğin davası değildir. Filistin davası 'ben Müslümanım' diyen her ferdin davasıdır. Ümmet-i İslam'ın davasıdır. Yani Mescidi Aksa’daki kutsal topraklar özgürlüğüne kavuşmayana kadar hiçbirimiz özgür değiliz. Mescid-i Aksa tutsak olduğu müddetçe biz Müslümanlar da kalben ve ruhen de tutsağız. Allah'ın izniyle Mescid-i Aksa özgür olacak ve Ümmet-i Muhammed özgür olacak. İnşallah duamız Mescid-i Aksa ve Filistin'deki kardeşlerimiz içindir." şeklinde ifade etti.

Hem mutluluğu hem de hüznü bir arada yaşadıklarını ifade eden Muhammed Kavak, "Etkinliğe Batman’dan katılım gösteriyoruz. Bugün Resulullah Aleyhisselam için Amed'e, Diyarbakır'a geldik. Selahaddin'in torunları olarak bu meydanda bütün ümmete Hazreti Muhammed Aleyhisselam’ın nasıl sevildiğini haykırmak için geldik. Ancak maalesef bir üzüntümüz var. Filistin'de, Gazze'de Müslümanlar, mazlumlar hepsi sıkıntıdadır. Onun için bir burukluk yaşıyoruz ama bundan eminiz ki bu burukluk Allah'ın izniyle bir zaferin işaretidir. Bu zafer de Allah'ın izniyle Şeyh Said'in torunları, Üstad Bediüzzaman'ın torunları, Selahaddin'in torunlarının eliyle inşallah bütün ümmete bu diriliş verilecektir Allah'ın izniyle. Onun için bu bölgedeki insanlara şunu haykırmak istiyoruz. Bir sevgi varsa, bir sevda varsa o sevda da Resulullah'tır. Resulullah'ın izinden gitmektir ve Resulullah'ı sevmektir. Onun için Resulullah'ın yolunda gidersek hiçbir zaman yolumuzu şaşırmayız. Biz Resulullah'ı seviyoruz ve onun yolunda sadece kuru bir sevgi değil, onun yolunu tatbik edip ve cihat önderlerine selam gönderiyoruz inşallah." ifadelerinde bulundu.

Etkinliği düzenleyen Peygamber Sevdalılarına teşekkürde bulunan Kavak, "Peygamber Sevdalarının bu yaptığı çalışmalardan dolayı hepsine teşekkür ediyoruz. Gerçekten bugün herkesin yapamayacağı bir işi beceriyor ve yapıyorlar. Hepsinden Allah razı olsun. Bunun devamını bekliyoruz." dedi.

"Bu tür günler âlemi İslam'ın ittifak etmesi için birer vesiledir"

Hasan Ayyüz

Hasan Ayyüz, bu etkinliğin vesilesiyle yüce Allahtan İslam ümmetinin bir çatıda toplanması niyazında bulunarak, "Bu şerefli, kutsal güne ailemizle beraber iştirak ettik. Allah-u Teâlâ Ümmeti Muhammed'e bu vesileyle ittifak olmayı tek vücut olmayı nasip etsin. Allah-u Teâlâ ümmeti Muhammed'in gençlerini tek bir çatı altında toplamayı nasip eylesin. Bu tür günler âlemi İslam'ın ittifak etmesi için birer vesiledir. Aynı zamanda Resul-i Ekrem Aleyhisselam’ın sevgisini kalplerde yeşertmektedir. Burası çok güzel, coşkulu müthiş bir ortam. Allah bu etkinliği düzenleyenlerden razı olsun." diye konuştu.

Ailecek etkinliğe geldiklerini belirten Mehmet Emin Acun, "Yüce Allah şükürler olsun. Allah Peygamber Sevdalılarından razı olsun. Her yıl bu etkinlikleri düzenliyorlar. Buraya akın eden Müslümanlar Hazreti Muhammed Mustafa Aleyhiseelam’a olan aşklarından geliyorlar. Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’a salât ve selam olsun. Bizler de Mardin’in Kızıltepe ilçesinden katılıyoruz. Mitinge birkaç hafta kala bayağı heyecanlıydık. Elhamdülillah katılmak nasip oldu. Evimizin kapısını kapatıp ailecek etkinliğe geldik. Resulullah’ın aşkından yollara düştük." ifadelerini aktardı.

 




Bu haber 431 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI