Bugun...



Öner’in ölümüne neden olan polise hapis cezası

Zırhlı araçla 19 yaşındaki Şahin Öner’in ölümüne neden olan polis memuru Selahattin K.’ya 5 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Mahkeme, iyi hal indirimi uygulayarak, cezayı 4 yıl 5 aya indirdi.

facebook-paylas
Tarih: 25-11-2021 00:27

Öner’in ölümüne neden olan polise hapis cezası

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı Şehitlik Mahallesi’nde, 10 Şubat 2013 tarihinde gerçekleşen bir eyleme dönük müdahale esnasında kullandığı zırhlı araçla Şahin Öner’e çarparak ölümüne neden olan polis memuru Selahattin K.’nin yargılandığı dava sonuçlandı. “Taksirle ölüme sebebiyet verme” suçundan yargılanan Selahattin K.’nın karar duruşmasında sanık polise ceza çıktı. Diyarbakır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık polis katılmazken, müşteki Mehmet Şirin Öner ve avukatları Abdullah Zeytun ve Yakup Güven duruşmada hazır bulundu. Cumhuriyet Savcısı, önceki celsede taksirle ölüme sebebiyet vermekten ceza istemi yönünde verdiği mütalaasını tekrarladı.

KASTEN ÖLDÜRMEKTEN CEZA İSTEDİ

Esas hakkındaki mütalaaya karşı son beyanları alınan Şahin Öner’in babası Şirin Öner, sanık Selahattin K.’nın kasten öldürmekten cezalandırılmasını istedi. Sanığın yargılanmaya başlandığı günden bu yana çocuğu için “kasten öldürmedim” dediğini dile getiren Öner, “Fakat çarptıktan sonra araçtan inip, çocuğuma hakaretlerde bulundu. Yaralı olmasına rağmen hastaneye götürmek yerine karakola götürdü. 45-50 dakika boyunca burada tutuldu. Kasten değilse, hastane yerine neden karakola götürüldü? Oğlumu kasten öldürdü ve bu suçtan cezalandırılmasını istiyorum.” dedi.

‘KASTEN ÇARPTI’

Müşteki avukatı Abdullah Zeytun, dosyadaki deliller, 112 Acil Servisi arayan görgü tanığı ve diğer tanıkların ifadelerine göre maktul Öner’in el kaldırmasına rağmen sanığın kendisine kasten çarpıp, ölümüne neden olduğunu söyledi. Av. Zeytun, İstanbul Adli Tıp Kurumu 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu tarafından hazırlanan raporda da görüleceği üzere aracın Öner’e çarptıktan sonra yerde sürüklediğinin net şekilde ifade edildiğine aktardı.  Olay sonrası Diyarbakır Valiliğinin Öner’in elindeki el bombası ya da Molotof kokteylinin patlaması sonucu yaşamını yitirdiği şeklinde yaptığı açıklamayı hatırlatan Zeytun, “Bu açıklama soruşturmayı yönlendiren bir açıklamaydı. Beyanlar bu açıklama üzerinden hazırlandı. Sanık polis ve diğer kolluk görevlileri bu yönde ifade verdi.” ifadesini kullandı.

‘MÜTALAA SONRASI HEYET DEĞİŞTİ’

Davada, 18 Eylül 2019 tarihinde verilen mütalaada olayın olası kastla meydana geldiği yönünde olduğunu hatırlatan Zeytun, “Bu mütalaa verilmişken ne oldu da yeniden bir araştırma gereği duyuldu? Çünkü mütalaa sonrası mahkemenin bütün heyeti değişti. Heyetiniz önceki tüm işlemleri görmezden geldi ve yeniden bir ara karar kurma yoluna gitti. Tersine bir işleme giderek bugünkü mütalaaya göre dayanarak oluşturma yolları izlendi.” diye beyanda bulundu.

'OLASI KASTLA' CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Sanık Selahattin K.’nın olası kastla ölüme sebebiyet vermekten cezalandırılmasını istedi. Zeytun, olay yerindeki diğer polisler hakkında da ihmal suretiyle ölüme sebebiyet vermekten suç duyurusunda bulunduklarını aktardı. Müşteki Şirin Öner’in diğer avukatı Yakup Güven ise, sanığın olası kastla ölüme sebebiyet vermekten cezalandırılmasını ve hükümle birlikte tutuklanmasını talep etti.

CEZADA İNDİRİME GİDİLDİ

Mahkeme, sanık Selahattin K.’nın bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermekten 5 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Sanığın duruşmalardaki ‘iyi hali’ ve verilecek cezanın geleceği üzerinde etkili olmaması için verilen bu cezada 1/6 oranında indirime giden mahkeme, Selahattin K.’nın cezasını 4 yıl 5 ay 10 güne indirdi.

Mahkeme, sanık polisin tutuklanması talebini ise reddetti.

 




Bu haber 432 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI