Bugun...



Adıyaman'da 15 milyon yıl öncesine ait balık fosili bulundu

Adıyaman'ın Besni ilçesi Oluklu köyünde bir vatandaş tarafından bulunan 15 milyonluk balık fosili, Adıyaman Müzesi'nde vatandaşların ziyareti için sergilenecek.

facebook-paylas
Tarih: 22-02-2024 00:15


 

 

Adıyaman Müze Müdürü Mehmet Alkan, 8 santim uzunluğundaki balık fosilinin, Orta Miyosen Dönemine ait olduğunu ve günümüzden 15 milyon yıl öncesine ait olduğunu tahmin ettiklerini belirtti.

Fosil hakkında bilgi veren Alkan, "Adıyaman'ın Besni ilçesinde bir vatandaş tarafından bulunan balık fosili, Adıyaman Müzesi'ne getirildi. Kayaç üzerindeki balık fosili yaklaşık sekiz santim uzunluğunda, kılcal damarları ve yüzgeçleri belirgin bir vaziyette görülüyor. Orta miyosen dönemine tarihlediğimiz bu fosil günümüzden yaklaşık 16 milyon ve 11.6 milyon yıl arasına tarihlenmekte, yani günümüzden 15 milyon yıl öncesine tarihlenmektedir. Bu fosiller göl ve akarsu çöküntülerinin oluştuğu yerlerde görülmektedir. Çok önemli bir fosil olarak karşımıza çıkıyor. Daha sonraki dönemlerde teşhirde sergilenmek üzere ziyaretçilerin beğenisine sunulacaktır." ifadelerini kullandı.




Bu haber 607 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI