Bugun...



İmam Hatip Metin: Bugünkü imtihanımız Gazze'dir!

Malatya Kudüs Kardeşlik Platformu'nun düzenlediği etkinlikte konuşan İmam Hatip Mehmet Refik Metin, "Yarın Ubeyden'in, Selahaddin-i Eyyubi'nin yanında durmak istiyorsak, Peygamberin şefaatini hak etmek istiyorsak, Allah'ın girin cennetime dediği taifeden olmak istiyorsak Gazze'ye sahip çıkmalıyız" dedi.

facebook-paylas
Tarih: 21-04-2024 20:48

İmam Hatip Metin: Bugünkü imtihanımız Gazze'dir!


 

Malatya Kudüs Kardeşlik Platformu tarafından "Gazze'deki ablukanın kalkması, Filistin'in özgürlüğü için yürüyoruz" sloganıyla düzenlenen etkinlik, halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Eski il Milli Eğitim İl Müdürlüğü önünde toplanan topluluk, tekbir ve sloganlar eşliğinde Kernek Karagözlüler Camii önüne kadar yürüdü.

Cami bahçesinde kalabalığa hitaben bir konuşma yapan İmam Hatip Mehmet Refik Metin, bugün Müslümanların imtihanının Gazze olduğunu ve Gazze'ye sahip çıkanların imtihanı kazanacağını söyledi.

"Gazze'ye sahip çıkmak; bir insan olarak görevimiz, bir Müslüman olarak mesuliyetimizdir"

Gazze'de yapılan suikastlere, katliamlara ve insanlık suçuna lakayt kalmamak için toplandıklarını belirten Metin, "Bu gelişimizi küçümsemek, bu gelişimizin öneminin olmadığını öne çıkarmak isteyenler var. Bu davranışlarımızı itibarsızlaştırmak isteyenler var. Ama bilelim ve inanalım ki şu küçük adımların Rabbimizin yanında çok büyük kıymeti vardır. Hazreti Peygamber efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem buyurur ki: 'İbadetlerin az da olsa sürekli olanı Allah'ın yanında makbuldür.' Gazze'nin gündemde tutulması için Gazze'deki siyonist zihniyetin yeryüzündeki yayılımcılığını gündemde tutabilmek için bu tür faaliyetleri mutlaka gündemde tutmalıyız. Mutlaka desteklemeliyiz. Sayı az olabilir. Katılım az olabilir. Ama Allah onun bereketini verecektir inşallah. Ayet-i Kerimede bunun müjdesi var. 'Onlar en küçük ayak tıpırtısını aleyhlerinde yapılan büyük bir yürüyüş zannederler' Titrerler, korkarlar, endişeye düşerler. Yine Kur'an Kerim siyonistlerin özelliklerini anlatırken, dünyacı olduklarını ve dünyada uzun süre yaşamak için bir emel, gaye peşinde olduklarını söyler. Dünyalıkları sevdiklerini ve dünyalık için yapmayacakları bir hareketinin olamayacağını söyler. Onların Müslümanlar için en şedit, en acımasız, en zalim düşman olduğunu Allah haber verir. Allah'ın bu kadar açık bu kadar net bu kadar sarih ifadeleri varken hala israil'den dostluk umanlar varsa hala israil'in malını tüketmekte vicdanı sızlamayanlar, Allah'ın huzuruna ne yüzle çıkacaklar acaba? Bunun için israillilerin zulmünü siyonistlerin yaylımcılığını Gazzeli kardeşlerimizin haklı mücadelesini gündemde tutmak için gayretlerini, fırsatlarını imkanlarını seferber eyleyen bütün çalışmalara, bütün çalıştaylara katkı sunmak mecburiyetindeyiz. Bu bir insan olarak görevimizdir. Bir Müslüman olarak mesuliyetimizdir" dedi.

 

"İsraillilere korkuyu vermenin en önemli yolu onların malını tüketmemektir!"

İşgalci siyonistlere verilecek, yaşatılacak en büyük korkunun onların ve onlara destek verenlerin ürünlerini tüketmemekten geçtiğine vurgu yapan Metin, "Yani boykotu zinde tutmaktır. Onların mallarını kullanmamaktır. Elbette ki alternatifi olmayan malları almamazlık mümkün değil ama şampuanını almazsak bize ne olur? çikolatasını yemesek neyimiz eksilir? kolalarını içmezsek acaba hayatta duramaz mıyız? Allah'tan korkalım. Alırken bilelim ki onlara verdiğimiz her bir kuruş Filistin'deki çocuğun bedenine saplanan bir kurşundur. Akıl sahibi izhan sahibi, iman sahibi geleceğini hesaba katan, cennete namzetim diyen, cehennemden korkuyorum diyen bir Müslüman bir vicdan sahibi insan buna katkı sunamaz. Gazze'de öldürülen bir çocuğun hesabını Allah bize de soracaktır. Bundan beri olamayız. Kendimizi bundan dışarı tutamayız. Bunun için muhterem Müslümanlar, biz Müslümanlığımızın gereği olarak Gazze'ye sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Bunları zinde tutan, bu fikri hakim kılmak için yapılan bütün çalışmalara destek olmak mecburiyetindeyiz" ifadelerini kullandı.

"Bugünkü imtihanımız Gazze'dir"

Metin, son olarak, "Bizler, Mescid-i Aksa için çocuklarının cesedi kucaklayan, onların şehadet şerbetine sevinen İsmail Heniyye'nin ruhunu alamazsak, Ubeyden'in duruşunu gösteremezsek çocuğunun cesedinin başında Hasbunallah ve Nime vekil annenin ruhunu kendimizde hissetmiyorsak yazıklar olsun bize. Allah bize sorunca başımız önümüze düşecektir. İşte yarın Ubeyden'in yanında yer almak istiyorsak, Selahaddin-i Eyyubi'nin yanında durmak istiyorsak, Peygamberin şefaatini hak etmek istiyorsak, Allah'ın girin cennetime dediği taifeden olmak istiyorsak Gazze'ye sahip çıkmalıyız. Bugünkü imtihanımız Gazze'dir, Gazze'deki duruşumuzdur. Gazze'deki tutumumuzdur. Zafer inananlarındır. Ve zafer yakındır. Zaferin kaynağı da Gazze olacaktır inşallah" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından cami bahçesinde, Gazzeli şehitler için bir saatlik oturma eylemi gerçekleştirildi.

Program, İmam Hatip Ramazan Bayram'ın şehitlerin ruhu için okuduğu Kur'an-ı Kerim ile İmam Hatip Mehmet Refik Metin'in Gazzeli mücahitlerin zaferi için yaptığı duanın ardından sona erdi.
 




Bu haber 418 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI