Bugun...



Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Özel Eğitimde Önemli Adım Atıyor

Evde Eğitim Hizmetleri Dezavantajlı Öğrencilere Destek Sağlıyor

facebook-paylas
Tarih: 27-10-2023 00:30

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Özel Eğitimde Önemli Adım Atıyor

Yasin GÜLER -

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere yardımcı olmayı sürdürüyor. Özellikle Cam Kemik Hastalığı nedeniyle evlerinden çıkamayan öğrencilere yönelik özel okuma, yazma ve matematik eğitimi programı başlatıldı.

Cam Kemik Hastalığına Sahip Öğrencilere Özel Eğitim Desteği

Cam Kemik Hastalığı, öğrencilerin dışarı çıkma imkanlarını sınırlayan bir sağlık sorunu olması sebebiyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bu zorlu durumda olan öğrencilere eğitimlerine destek vererek, onların okuma, yazma ve matematik becerilerini geliştirmeyi hedefleyen bir projeyi hayata geçirdi.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nın Öncülüğünde

Bu özel eğitim programı, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından başlatıldı. Program, evde eğitim ihtiyacı olan öğrencilere eğitim erişimini artırma amacını taşımak olduğu öğrenildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dezavantajlı Gruplara Destek Sağlıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin bu özel eğitim hamlesi, dezavantajlı gruplara yönelik eğitim fırsatlarını artırma ve eğitimde fırsat eşitsizliğini azaltma amacını taşıyan önemli bir girişim olarak değerlendirildi. Evde eğitim, toplumsal katkıyı artırma yolunda atılan bu önemli adım, öğrencilerin geleceğe daha iyi hazırlanmalarına yardımcı olacak.

Cam Kemik Hastalığı Nedir?

Cam Kemik Hastalığı, bilimsel adıyla Osteogenesis Imperfecta (OI), nadir görülen genetik bir hastalıktır. Bu hastalık, kemiklerin normalden daha kırılgan ve kolayca kırılabilir olmasına neden olur. OI hastalarının kemikleri, genellikle hafif bir travma veya stres altında kırılabilir. Ayrıca, bu hastalık kemiklerin normalden daha az yoğun olduğu anlamına gelir.

OI'nin farklı tipleri vardır ve semptomlar derecelerine göre değişebilir. Bazı hastalar hafif kırıklar yaşarken, diğerleri daha ciddi kırıklar ve kemik deformiteleriyle karşılaşabilirler. Ayrıca, OI hastaları bazen diş sorunları, işitme problemleri ve diğer sağlık sorunlarıyla da karşılaşabilirler.

Hastalık genetik bir bozukluk olduğu için aile geçmişi bu hastalığın riskini artırabilir. OI hastaları için tedavi, semptomların şiddetine ve tiplerine göre değişebilir. Fizik tedavi, ilaçlar ve cerrahi bazen kullanılan tedavi seçenekleri arasında yer alır.




Bu haber 1024 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI