Bugun...



Direniş, katliamlara karadan ve havadan karşılık vermeye devam ediyor

Gazze'deki Kassam Tugayları ve Kudüs Seriyyeleri, işgal altındaki toprakları yoğun füze bombardımanıyla hedef almaya, karadan da işgal ordusuna kayıplar vermeye devam ediyor.

facebook-paylas
Tarih: 02-12-2023 00:31

Direniş, katliamlara karadan ve havadan karşılık vermeye devam ediyor

 

 

Filistin direnişi, Gazze Şeridi'ndeki işgal katliamlarına tepki olarak işgal altındaki şehirleri ve siyonist yerleşimlerini füze bombardımanıyla bombalamaya devam ediyor ve işgal kuvvetlerini hedef alarak ve çatışmalara giriyor.

Filistin direnişi, ateşkesin sona ermesi ve işgalin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığının yeniden başlamasının ardından, bugün Tel Aviv şehrini ve siyonist oluşumun şehirlerini bombaladı.

İslami direniş hareketi HAMAS'ın askeri kanadı Kassam Tugayları, Tel Aviv ve işgal altındaki orta Filistin'deki yerleşimlere ve Gazze Şeridi'ndeki işgal altındaki Aşdod yönüne füzeler ateşlediğini bildirdi.

İşgalci ordu, sabahtan bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği ve çok sayıda şehit ve yaralanmaya yol açan bir dizi baskın düzenlerken, Kassam'da bombalamalarının, işgalin sivillere yönelik katliamlarına yanıt olarak geldiğini kaydetti.

Buna karşılık, İslami Cihad hareketinin Filistin'deki askeri kanadı olan Kudüs Seriyyeleri, Kissufim'in 107 kalibrelik roketlerle yaylım ateşiyle bombalandığını duyurdu.

Gazze'nin orta kısımlarında gökyüzünde dolaşan bir siyonist "Skylark" İHA'sını düşürdüklerini duyuran Seriyyeler, ayrıca işgal altındaki Kudüs şehri ve Amik şehirlerini de  füzelerle hedef aldıklarını bildirdi.

Seriyyeler, bu akşam 22.15 sıralarında yaptıkları açıklamada, "Füzelerimiz halen işgal altındaki şehirleri, askeri alanları, üsleri, yerleşim yerlerini yoğun füze bombardımanıyla vuruyor." ifadelerini kullandı.

Direnişin attığı füzeler sonucu Tel Aviv'de ve işgal altındaki Filistin'in merkezindeki yerleşimlerde sirenlerin çaldığı bildirildi.

Kara çatışmaları

El Kassam, direniş savaşçılarının Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun'daki bir binada konuşlanmış bir işgal piyade kuvvetini 4 anti-personel ve anti-zırh roketiyle vurduğunu duyurdu.

Kudüs Seriyyeleri de, Gazze şehrinin El Nasr mahallesindeki El Rantisi Hastanesi çevresinde mücahitlerinin işgal askerleriyle şiddetli çatışmalara girdiğini duyurdu.

Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi'nin askeri kanadı Ulusal Direniş Tugayları ise Gazze Şeridi'ndeki Şehitler Kavşağı'nın kuzeyinde bir işgal askerinin keskin nişancılarla vurulduğunu kaydetti.

Mücahid Hareketi'nin askeri kanadı olan Mücahid Tugayları da Gazze Şehri'nin batı eksenindeki işgal güçlerinden oluşan kalabalığı orta kalibreli havan toplarıyla hedef aldığını açıkladı. 
 




Bu haber 537 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI