Bugun...



Diyarbakır'da Uzman Çavuşun Silahla Halkı Tehdit Etmesi Olayı

Kulp İlçesinde Yaşanan Olayın Ardından İçişleri Bakanlığına Yöneltilen Sorular

facebook-paylas
Güncelleme: 25-04-2024 00:29:52 Tarih: 25-04-2024 00:10

Diyarbakır'da Uzman Çavuşun Silahla Halkı Tehdit Etmesi Olayı

 

 

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yaşanan olay, bir uzman çavuşun tartışma sonrası silahını çekerek havaya rastgele ateş açmasıyla gündeme geldi. İlçe sakinlerinin tepkisiyle kaçan uzman çavuşun eylemi, kamuoyunda endişe yarattı. Olayın detayları ve İçişleri Bakanlığı'na yöneltilen sorular merak konusu oldu.

23 Nisan 2024 akşamı, Kulp ilçesinde tadilatta olan bir binanın önüne arabasını park etmek isteyen bir uzman çavuş ile bina sakinleri arasında yaşanan olay, halk arasında büyük infial yarattı. Tadilat nedeniyle bina önünün kapatılmaması gerektiğini belirten bir bina sakini ile yaşanan tartışmanın ardından uzman çavuş, silahını çıkararak havaya rastgele ateş açtı. Olay yerine gelen ilçe halkının tepkisi üzerine kaçan uzman çavuş, ilçe jandarma karakoluna sığındı.

Bu olayın ardından Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, İçişleri Bakanlığı'na bir dizi soru yöneltti. Eren'in soruları arasında, olayın soruşturulup soruşturulmayacağı, uzman çavuşun silahını çekerken hangi yasa ve yetki çerçevesinde hareket ettiği, benzer durumlarda kolluk güçlerinin silah kullanmasının cezası, ve son beş yılda Diyarbakır'da kaç askeri personel hakkında soruşturma başlatıldığı gibi konular yer alıyor.

Diyarbakır'da yaşanan bu olay, aynı zamanda Kürt nüfusun yoğun olduğu bölgelerde askeri personelin karıştığı olayların sıklığına dikkat çekiyor. Özellikle son yıllarda bu tür olaylarda artış görülmesi, İçişleri Bakanlığı'nın ve ilgili kurumların daha etkin tedbirler alması gerekliliğini ortaya koyuyor.

İçişleri Bakanlığı'nın olaya ilişkin vereceği yanıtlar ve alınacak tedbirler, kamuoyu tarafından merakla bekleniyor. Bu tür olayların önlenmesi ve benzer durumların tekrar yaşanmaması için ilgili kurumların alacağı önlemler önem taşıyor.




Bu haber 690 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI