Bugun...



Şanlıurfa'da davalık hastane alanını satışa çıkarılmasına tepki

Şanlıurfa’da davalık olan hastane alanının Resmî Gazete’de yayımlanan kararla konut alanına çevrilerek satışa çıkarılmasına tepki gösteren Urfa Çalışma Grubu, söz konusu plan değişikliğinin hem yoğunluk artırdığını hem de şehrin sosyal donatı alanı ortadan kaldırdığını dile getirdi.

facebook-paylas
Tarih: 18-04-2024 17:51

Şanlıurfa'da davalık hastane alanını satışa çıkarılmasına tepki

 

 

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde bulunan 101 dönümlük davalık hastane alanının 26 dönümlük kısmı, taşınmaz satış yöntemiyle özelleştirme kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Urfa Çalışma Grubu, hastane alanı olarak bilinen bölgenin satışa çıkarılması ile ilgili açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, "İlimiz Karaköprü İlçesi, Doğukent Mahallesi sınırlarında yer alan ve imar planında Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi olarak bulunan 101 dönümlük alanın, imar planı değişikliği ile konut alanına dönüştürülmesi ile ilgili grubumuzun daha önce yaptığı itirazlar ret olmuş, konu Şehir Plancıları Odası tarafından yargıya taşınmıştı. Gelinen noktada söz konusu taşınmazların Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satış yöntemiyle özelleştirilecek olduğunu, kararın Resmi Gazete’de yayımlandığını maalesef öğrenmiş bulunmaktayız." ifadelerine yer verildi.

Yargı süreci devam ederken işlemin yapılmasının doğru olmadığı belirtilen açıklamada, "İşlemin evveliyatı doğru olmadığı gibi yargı süreci devam ederken bu işlemin yapılmasını da doğru bulmuyoruz. Söz konusu plan değişikliği ile hem yoğunluk artırılmıştır hem de şehrin sosyal donatı alanı ortadan kaldırılmıştır. Karaköprü ilçemiz 300 bine yakın nüfusu ile Türkiye’nin birçok ilinden fazla nüfusa sahip olup ilçe genelini göz önüne aldığımızda diş hastanesi dışında Devlet teşekkülü olan bir sağlık tesisi bulunmamaktadır. Yapılan işlem Karaköprülü hemşerilerimizi ya özel sağlık tesislerine mahkûm edecek veya şehrin başka ilçelerindeki Devlet hastanelerine gitmeye mecbur bırakacaktır. İmar planındaki sosyal ve kentsel olanakların hemşerilerimizin hizmetinde olması hem kanuni hem de insani zorunluluktur. Urfa Çalışma Grubu olarak; ilimiz, ilçemiz, halkımız ve geleceğimiz için yapılan işlemin durdurulmasının elzem olduğunu, bu şehrin kaynaklarının bu şehrin insanları için kullanılması gerektiğini kamuoyu ile paylaşıyor, şehrin yetkililerini göreve davet ediyoruz." denildi.




Bu haber 590 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI