Bugun...



Depremzede özel okul öğrencisine destek kılavuzu yayımlandı

2023-2024 eğitim öğretim yılında Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ilinin iki ilçesindeki özel okullarda öğrenim gören/görecek öğrencilere verilecek eğitim öğretim desteğine dair e-Kılavuz yayımlandı.

facebook-paylas
Tarih: 01-12-2023 17:42


Kılavuzda; eğitim ve öğretim desteği verilecek okul kademeleri, destek verilecek öğrenci sayısı, destek miktarı,  okulların başvuruları, öğrencilerin okul tercihlerine ilişkin hususlar, değerlendirme ölçütleri ile velilerin ve okulların yapacağı iş ve işlemlere yer verildi.

Eğitim ve öğretim desteğinden yararlanmak isteyen ülke genelindeki resmî/özel okullarda öğrenim gören öğrenci velileri öğrencilerin kayıtlı olduğu okula müracaat ederek destek için başvurabilecek. Öğrencilerin yerleştirme puanları Kılavuz eki Ek-12'de yer alan ölçütlere göre, belgeye dayalı olarak girilen veriler doğrultusunda e-Okul sistemi üzerinde oluşacak.

Öğrencilerin destekten faydalanabilmesi için, eğitim ve öğretim desteği verilecek Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ilinin iki ilçesindeki özel okullara kayıtlı olması ya da destek kapsamında bu okullara nakil talebinde bulunarak kaydolması gerekecek.

Uygulama ile okul öncesi kurumlarda öğrenim gören 4 bin öğrenciye 12 bin 800, ilkokullarda öğrenim gören 10 bin öğrenciye 15 bin 400, ortaokullarda öğrenim gören 10 bin öğrenciye 18 bin ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören 16 bin öğrenciye 18 bin TL olmak üzere toplam 40 bin öğrenciye eğitim öğretim desteği verilecek.

Eğitim öğretim desteğine müracaat etmek isteyen özel okullar ve destekten faydalanmak isteyen öğrenciler, 04-29 Aralık 2023 tarihlerinde sistem üzerinden işlemlerini gerçekleştirerek müracaatlarını yapacak.

Destek kapsamında yerleştirme sonuçları 15 Ocak 2016 tarihinde ilan edilecek. Özel okullara nakil ve kayıt işlemleri 05-09 tarihleri arasında yapılacak, 16 Şubat 2024 tarihinde yapılacak olan ek yerleştirmeyle süreç tamamlanacak.

 




Bu haber 290 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Eğitim Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI