Bugun...



Mardin Valiliğinden 7 gün süreyle yasaklama kararı

Mardin'de, basın açıklaması, gösteri yürüyüşü, oturma eylemi, açlık grevi gibi eylem ve etkinlikleri 7 gün süreyle yasaklandı.

facebook-paylas
Tarih: 13-10-2023 00:34

Mardin Valiliğinden 7 gün süreyle yasaklama kararı

Bazı basın organlarının haberlerine istinaden izinsiz gösteri yürüyüşü ve basın açıklamalarının yapılacağı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu eylemlerin konusu ve içeriği itibari ile kamu düzeni ve güvenliği üzerinde olumsuz etki yaratabileceği, toplumun refah huzur ve mutluluğu ile bağdaşmayacak şekilde hayatın doğal akışını etkileyerek yaşamı çekilmez hale getirebileceği, terör örgütlerinin bu eylemler sırasında karşıt görüşlü kişi ve gruplara yönelik canlı bomba, suikast, silahlı saldırı vb. eylemler yapabileceği göz önünde bulundurulduğunda; başkalarının hak ve özgürlüklerini ciddi şekilde bozacak olaylara sebebiyet verebileceği değerlendirilmektedir. Bu kapsamda; Anayasa’nın 26. Maddesinde; “Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, televizyon, radyo, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir. Anayasamızda ve diğer kanunlarda belirtilen; 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. ve 19. maddeleri ile 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11. maddesi hükümleri gereğince; İlimiz genelinde gerçekleştirilebilecek; Resmi bayram, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar ile gelenek ve göreneklere göre yapılacak programlar, spor faaliyetleri ile bilimsel, ticari ekonomik amaçlarla yapılan programları kapsamında gerçekleştirilebilecek etkinlikler ve Valiliğimize başvuru yapılarak, izin verilenler hariç tüm toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, açık ve kapalı yer toplantısı (Spor Salonu, Düğün Salonu, Kültür Merkezi vb.) ile protesto eylemi, toplu olarak karşılama ve uğurlama merasimleri, miting, çadır kurma, kitlesel cenaze merasimi ve mezarlık ziyareti, oturma eylemi, stant açma, açlık grevi, şenlik, anma töreni, afiş, pankart ve poster asma, el ilanı ve bildiri dağıtma, imza masası açma, meşale yakma ve taşıma, konferans, panel, seminer, kermes, yardım toplama faaliyetleri konser, eğlence, oyun temsili, gösteri vb. türdeki tüm eylem ve etkinlikler, ses yayın araçlarıyla yapılabilecek her türlü sesli ve görsel faaliyetler, dilek feneri-balon uçurtmak, drone-paramotor vb. her türlü hava faaliyetleri ile ticari kimliği bulunan özel hukuk tüzel kişilerinin ticari faaliyetleri hariç olmak üzere; el ilanı, sticker, broşür  dağıtılması, afiş ve pankart asılması vb. etkinliklerin Mardin il merkezi ve ilçeler dâhil olmak üzere, tüm il sınırları içerisinde her türlü eylem/etkinlikler 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddeleri ve ayrıca 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17. ve 19. Maddeleri hükmü gereğince 13.10.2023 Cuma günü saat: 00.01’den itibaren 19.10.2023 Perşembe günü saat: 24.00’e kadar 7 (Yedi) gün süre ile YASAKLANMIŞTIR, her türlü toplantı ve etkinliğin huzur ve güven ortamını bozmaya teşebbüs edecek şahıslar ile işlenmesi muhtemel suçların tespitine yönelik izletilmesini ve kamera vb. araçlarla kayıt altına alınacaktır."

Açıklamada, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ile İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince Valilik ve Kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinliklerin kapsam dışında bırakıldığı belirtildi. 

 




Bu haber 556 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Asayiş Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI