Bugun...



Kayısı üreticilerinin sorunları Bakan Işıkhan’a iletildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Malatya’nın talepleri noktasında her zaman katkı sağlayacaklarının altını çizdi.

facebook-paylas
Tarih: 09-07-2023 16:29

Kayısı üreticilerinin sorunları Bakan Işıkhan’a iletildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak için Malatya’ya geldi.

Bakan Işıkhan, ziyaretleri kapsamında Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesini de ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde Bakan Işıkhan’ı makamında ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan, Malatya'da kayısı çiftçilerinin mevsimlik işçi bulmakta zorlandığını belirterek, sorunun çözümü noktasında bazı önerilerde bulundu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra mevsimlik işçilerin başka illere dağıldığını aktaran Gürkan, mevsimlik işçilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi halinde bu sorunun ortadan kalkacağını ifade etti. Ayrıca Başkan Gürkan, Bakan Işıkhan’dan tarımın yoğun olduğu ilçe belediyelerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bir fon verilmesini talep etti.

"İlçe belediyelerimize fon verilebilir"

Malatya’daki çiftçilerin sorunlarını dile getiren Gürkan,  "Malatya’mız bir tarım şehridir. Kayısımızı da ‘güneşin altın yumurtası’ diye tarif ediyoruz. Kayısı hasadı başladığı zaman çevre illerden gelen tarım işçilerinin ikametleri ve barınmaları ile alakalı birtakım sıkıntılar yaşıyoruz. Malatya’mızın Kale, Battalgazi, Hekimhan, Yazıhan, Yeşilyurt, Akçadağ ilçelerine yaz mevsiminde 20 ila 30 bin arasında tarım işçileri geliyor. Sizin bakanlığınızın uhdesinde tarım işçilerinin geçici barınma yerleri ile ilgili ilçe belediyelerimize fon verilip işçilerin barınacakları mekânlar oluşturulursa, daha iyi olur. Kayısımız coğrafi işaret almış bir üründür ve Malatya’yı ‘dünya kayısı başkenti’ olarak ifade ediyoruz. Zaman zaman ithalatçılar gelip, işçilerin çalışma mekânlarını gördüklerinde o olumsuz tabloyu görmemeleri ve Türkiye’deki standart yüksekliğini de görmeleri daha uygun olur diye düşünüyorum. İşçi hakları ve insanlık hakları bakımından önemli olacağını düşünüyorum. Vatandaşlarımız, nitelikli iş gücü bulma konusunda problemler yaşandığını ve yaşadığımız deprem sonrasında var olan iş gücünde de kısmen kayıplar yaşandığını ifade ettiler." dedi.

Gürkan, "İş ve İşçi Bulma Kurumunda çalışırken, ‘işsizlik sigortası projesi, ilk ösdp, ilk TYÇP’ gibi programlar Malatya’da uygulanmıştır. O dönemde biz Malatya’daki sanayicilerimize iş yeri eğitimi adı altında onların bir yıllık işçi, servis, yemek, usta öğreticilik paralarını ve hatta ferdi kaza sigorta paralarını da yatırarak, bu konuda nitelikli iş gücünün artırılması noktasında büyük gayret gösterdik. Bu dönemde de tarım işçilerimize böyle bir kalem açarsak, iş gücü açısından deprem bölgesindeki vatandaşımıza bir katkı sağlarız ve işlerin yürütülmesi noktasında önemli bir katma değer elde edilir diye düşünüyorum." açıklamalarında bulundu.

Bakan Işıkhan: "Ne talebiniz olursa her zaman yanınızdayım"

Malatya’nın talepleri noktasında her zaman katkı sağlayacağının altını çizen Bakan Işıkhan ise şunları söyledi: "Yaşanan 6 Şubat depremi için tekrardan tüm Malatyalı kardeşlerimize geçmiş olsun diyorum. Sayın Belediye Başkanımız, valimiz ve tüm bürokratlarımız deprem süresi boyunca canla başla çalıştı. Beni burada sevindiren bir olay oldu, depremde belediyenin hazırlıklı olması çok önemli bir husustur. Hazırlıklı olduğu içinde vatandaşlarımızın temel ihtiyaçları başta olmak üzere diğer ihtiyaçlarının da karşılanması yaptığınız organizasyon ile başarmışsınız.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak Malatyalı kardeşlerimizin iş insanlarımızın her türlü talebini yerine getirmek için maksimum katkı göstereceğiz. Bu açıdan rahat olmanızı istiyorum. Sayın valimizin de bazı talepleri var. Ne talebiniz olursa olsun bir bakan bir kardeşiniz olarak, her zaman yanınızdayım. Ne kadar çok vatandaşımıza ve kardeşimize dokunabilirsek, o kadar iyi olur. Gelecekte Malatya’mız toparlandıktan sonra istihdamı daha da artacaktır. Projelerinize destek vereceğiz yeter ki siz talepte bulunun. İş Bulma Kurumu, Sosyal Güvenlik Kurumu burada her türlü desteği vermeye hazır. Malatya’ya ilk ziyaretimiz oldu ama ikini gelişimizde sanayi bölgesini, işçi kardeşlerimizi yerlerinde ziyaret etmeyi planlıyorum" dedi. 

 




Bu haber 476 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI