Bugun...



Tekstil sektörü kapanma ile karşı karşıya

Sürekli artan maliyetler, azalan devlet desteklerinden dolayı sektörde ciddi bir daralma yaşandığını belirten Batman Tekstil ve Sanayi İş Adamları Derneği (TEKSİAD) Başkanı Halil Yaşar, tekstil işletmelerinin artık ayakta kalmakta zorlandıklarını söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 05-08-2023 00:20

Tekstil sektörü kapanma ile karşı karşıya

karşı karşıya olduklarını kaydetti.

Yaşar, "Sürekli artan işçilik maliyetleri, akaryakıt zamları, gıda fiyatlarındaki artış, ip, yedek parça ve enerji fiyatlarından dolayı işverenlerimiz ayakta kalmakta zorlanmaktadır. Bu zor süreçte üreticilerin ayakta kalabilmesi için devlet desteklerinin artması gerekirken tam tersi bir durum yaşanmakta." dedi.

"SGK teşviki dışında bir destek kalmadı"

Geçen sene değişen İŞKUR mevzuatından dolayı işverenlerin İŞKUR desteklerinden faydalanamadığını ileri süren Yaşar, "İşverenlerimizin faydalandığı bir diğer destek olan MESEM (Mesleki Eğitim) desteği de İŞKUR destekleri gibi yapılan mevzuat değişiklikleri ile adeta üreticinin faydalanamayacağı bir hale gelmiştir. Bölgemize yatırım gelmesi için yapılan destekler SGK teşviki dışında bir destek kalmamıştır." diye konuştu.

"İşten çıkarmalar ve iş yerlerinin kapanması kuvvetle muhtemeldir"

Açıklamasının devamında Yaşar, şunları söyledi: "Yaşanan bu zorlu süreçte önlem alınmaması durumunda işten çıkarmalar ve iş yerlerinin kapanması kuvvetle muhtemeldir. İŞKUR ve MESEM mevzuatlarının bir an evvel eski haline getirilmesi ve bu şekilde üretici tarafından verimli kullanılmasının sağlanması gerekir. Üreticinin krediye ulaşması, devlet desteklerinin arttırılması, üreticiden alınan vergilerin düşürülmesi gerekir."




Bu haber 731 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI