Bugun...



Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İlaçlama çalışmaları devam ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde gündüz ve gece haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

facebook-paylas
Tarih: 02-05-2024 15:39

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İlaçlama çalışmaları devam ediyor

 

 

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü İlaçlama Birimi ekipleri, sivrisinek, karasinek, yakarca, kene ve benzeri haşere popülasyonlarının insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması ve bunlardan bulaşabilecek sıtma, tifo, kolera, dizanteri, sarıhumma, şark çıbanı gibi hastalıkların önlenmesi için bilimsel mücadele yöntemleriyle ilaçlama çalışmalarına hız verdi.

274 personel ve 80 araç

İlaçlama faaliyetleri; 274 personel, 80 araç, 34 holder, traktör holderi, 15 atomizör, 50 ulv cihazı, 200 sırt pompası, misblower, 5 termal sisleme cihazı ile 17 ilçe ve 1046 mahallede sürüyor.

Lavralara karşı ilaçlama çalışması

İlaçlama çalışmaları, sivrisinek ve karasinek larvalarına karşı havuz, göl, gölet, kanalizasyon, sazlık alanlar, bataklıklar, fosseptikler, birikinti sular, bodrum suları, süs havuzları, hayvan gübrelerinin biriktiği alanlar, ahırlar, organik atıkların toplandığı ve biriktiği yerler, çöplükler, çöp konteynırları, çöp aktarma istasyonları vb. üreme alanlarında belli periyotlarla yapılıyor.

Gece İlaçlaması (ULV) çalışması başladı

Ekipler, sivrisinek, karasinek, tatarcık vb. uçan haşerelerin erginlerine karşı yürütülen mücadele yöntemlerinden biri olan ULV (Gece ilaçlaması) çalışmalarına da başladı.

ULV çalışmalarına akşam gün batımına yakın başlayan ekipler, kent merkezi ve ilçelerde 50 ULV cihazı ile ilaçlama yapıyor.

Yıl boyunca vektörlere karşı mücadele

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı çalışmalarını yürüten ilaçlama birimleri kent genelinde 12 ay boyunca vektörlere karşı mücadeleye devam edecek.




Bu haber 395 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI