Bugun...



Batman'da Emek, Barış ve Demokrasi İçin 1 Mayıs Mitingi Düzenlenecek

İşçiler ve Emekçiler Bir Araya Geliyor: Mücadele ve Dayanışma Ruhuyla

facebook-paylas
Tarih: 30-04-2024 20:24

Batman'da Emek, Barış ve Demokrasi İçin 1 Mayıs Mitingi Düzenlenecek

 

 

Batman'da, emek, barış ve demokrasi için önemli bir adım atılıyor. 1 Mayıs Birlik-Mücadele ve Dayanışma Günü'nde, işçiler, memurlar, mimarlar, mühendisler, hekimler, kadınlar, gençler, yoksullar ve tüm ezilenler, seslerini duyurmak için bir araya geliyor. Kentin emekçileri, onurlu halkı, güvencesizlik, iş cinayetleri, kadın emeğinin değersizleştirilmesi ve diğer sorunlar karşısında dayanışma çağrısı yapıyor.

İş cinayetleri artık katliam boyutlarına ulaşmış durumda. Her yıl 1500'ün üzerinde işçi, iş cinayetlerinde hayatını kaybediyor. Ancak siyasi sorumlular ve bürokratlar, bu trajedilere "kader" deyip geçiyorlar ve hesap vermiyorlar.

Kadın emeği daha da değersizleştiriliyor. Kadınlar, toplumsal yaşamdan uzaklaştırılıyor, çalışma yaşamından dışlanıyor ve eve hapsedilmeye çalışılıyorlar. Kadın cinayetleri ise sıradanlaştırılarak egemen sistemin politikalarına alet ediliyor.

Ekonomik büyüme ve gelişme masalları, aslında açlık sınırının altında ücretlerle çalıştırılan, güvencesiz ve sendikasız milyonlarca emekçinin gerçekleriyle çelişiyor. Emeğe bu şekilde bir hayat dayatılırken, işçiler, emekçiler, mimarlar, mühendisler, hekimler, kadınlar, gençler ve yoksullar, insanca yaşama ve çalışma koşulları için 1 Mayıs'ta bir araya geliyor.

Savaş politikaları, işçileri, emekçileri ve yoksulları olumsuz etkiliyor. Ülkemizde ve bölgemizde yürütülen savaşların bedeli, masum insanlar tarafından ödeniyor. Bu nedenle barışı savunmak, kardeşlik için mücadele etmek adına 1 Mayıs'ta alanlarda bulunuyorlar.

İş güvencesi talep eden işçiler, "güvenceme dokunma" diyen kamu emekçileri, sağlık hakkı için mücadele veren sağlık emekçileri, bilimsel çalışma koşulları isteyen mühendisler ve daha birçok kesim, hakları için mücadele ediyorlar.

Son olarak, hukukun ayaklar altına alındığı, adaletin zedelendiği bir dönemde, mücadeleyi büyütmek için 1 Mayıs'ta alanlarda olacaklarını belirtiyorlar. Tüm dostları ve halkı, Barış, Emek ve Demokrasi için Batman'da düzenlenecek Bölge Mitingi'ne davet ediyorlar. Yaşasın birlik, mücadele ve dayanışma!




Bu haber 520 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI