Bugun...



Eğitimci Tekdal: Birey düzelirse, aile; aile düzelirse, toplum düzelir

İdeal Eğitim Vakfı'nın Mersin'de düzenlediği "Aile ve Toplum" temalı seminerde konuşan Eğitimci Dr. Sertaç Tekdal, şahsiyetli bireyleri yetiştirecek, iman, ahlak ve erdem sahibi nesilleri yetiştirecek olan aile kurumunun sadece dünyada kalmayarak cennete de taşınacağına dikkat çekti.

facebook-paylas
Tarih: 28-01-2024 17:59

Eğitimci Tekdal: Birey düzelirse, aile; aile düzelirse, toplum düzelir

 

İdeal Eğitim Vakfı (İDEV), birçok şehirde halka yönelik eğitim seminerlerine devam ediyor.

Mersin'in Toroslar ilçesinde bulunan Yunus Emre Kültür Merkezi'nde, İdeal Eğitim Vakfı tarafından, "Aile ve Toplum" temalı seminer düzenlendi.

Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği programa, Eğitimci Dr. Serdar Tekdal ideal ailenin önemi ile ilgili bir konuşma gerçekleştirdi.

"Birey düzelirse aile düzelir, aile düzelirse toplum düzelir"

Okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrasında programın selamlama konuşmasını yapan İDEV Mersin Temsilcisi Halil İbrahim Suna, "Çalışmalarımızda aile temasına çok daha fazla önem veriyoruz ve şunu açıklıkla söyleyebiliriz ki birçok çalışmamız bu minvaldedir. Peygamber terbiyesinden geçen bireyler sağlıklı aileler kurabilir ve manevi sağlığı yerinde olan ailelerle ancak huzurlu bir toplum oluşabilir. Açık söylenmek gerekirse birey düzelirse, aile düzelir, aile düzelirse, toplum düzelir. Bizlerin evlerimizin, ailelerimizin manevi sağlığını her daim gözden geçirmemiz gerekir." dedi.

"İslam şahsiyetli bireylerle, şahsiyetli bir toplum inşa etmek istiyor"

Programda konuşan Tekdal, insanın yeryüzünün en değerli varlığı olduğuna dikkat çekti.

Tekdal, "Kainat, yeryüzü tüm varlıklar; insanın hizmetine amade kılınmıştır. Allah'u Teala insanı şerefli olarak yaratmış. Varlığın şerefini asla kaybetmeden muhafaza ederek son nefesine kadar şerefiyle yaşamasını istemiş, murad etmiş ve bize bu yolları göstermiştir. İnsanı hayvandan ayıracak olan akıl, ahlak, erdem gibi faziletler kazanılmadığı takdirde o zaman beşer olarak kalacak. Allah'u Teala gönderdiği Peygamberler ve kitaplarla insanın bu şerefini, şahsiyetini kazanmasını istemiş, murad etmiştir. Birey olarak şahsiyet sahibi, ahlak ve erdem sahibi insanların oluşturacağı bir toplumla; toplumsal bir huzur ve selamet murat etmiştir. İslam'ın temel hedefi; şahsiyetli bireylerle, şahsiyetli bir toplum inşa etmektir. İslam'ın temel gayesi bundan ibarettir. Yeryüzünde yaratılmış olan insan; şahsiyet sahibi, ahlak ve erdem sahibi olarak bir toplum inşa etsin ve bu toplumda aynı zamanda huzur ve selametin yaşandığı bir dünya inşan etsin. İşte şahsiyet sahibi insan ile fazilet ve erdem sahibi huzur ve selamet yurdu olacak bir toplum arasında aile diye ifade edeceğimiz bir yapı var. Şahsiyetli bireyleri yetiştirecek olan; iman, ahlak ve erdem sahibi fertleri, nesilleri yetiştirecek olan bir aile ve bu ailelerden ne oluşacak bir toplum..." şeklinde konuştu.

"Dünyanın veya ölümün sonrasında öteki aleme de taşıdığımız bu yapı; evlilik ve aile kurumudur"

Tekdal, "Yeryüzünde kurularak öteki aleme giden herhangi bir yapı ve kurum yoktur. Yaşadığımız dünya hayatında inşa ettiğimiz her türlü kurum ve yapı bu dünyada kuruluyor ve ölümle beraber son buluyor. Öyle bir yapı ve öyle bir kurum var ki sadece dünya ile sınırlı değildir, dünyanın veya ölümün sonrasında öteki aleme de taşıdığımız bu yapı; evlilik ve aile kurumudur. Bizim dünya hayatında inşa ettiğimiz, evlilikle başladığımız aile kurumu, biz öldükten sonra da cennetlik olarak nimetlenirsek, eğer cennete layık olabilirsek, Allah'u Teala cennette de yine eşler ile beraber bir lütuf, imkan ve saadet nasip ediyor. Dünyada kurulan evlilikler, aile kurumu öteki aleme de taşınıyor, sadece bu dünya ile sınırlı kalmıyor. İlk yuva, ilk aile kurumu aslında cennette inşa edildi. Babamız Hazreti Adem ve annemiz Hazreti  Havva ile ilk yuva ve aile kuruldu. Yani  aile kurumu aslında temelini cennetten alıyor. Dolayısıyla aile cennetten bir parçadır. Aynı kelimeler Rabbimiz tarafından; 'içinizden kendileriyle huzur bulacağınız eşler yaratarak aranızda sevgi ve merhameti var eden Allah'ın ayetleri olarak' ifade ediliyor. Allah'u Teala sizi eşler olarak yaratarak; birbirinizin sevgi ve merhamet paylaşımıyla aranızdaki bu muhabbetle kurcağınız evliliği eğer esas yurdu olan cennetten bir parça olursa, dünya da cenneti yaşatıyor. Öteki alemde cennete devam ediyor. Allah Resulü, 'Müminim dünyadaki cenneti içinde aile hayatının yaşadığı evidir, ailesidir, hanesidir' diye buyuruyor. Üstat Bediüzzaman ise, 'insanın dünyadaki küçük cenneti onun ailesidir, evidir' diye ifade ediyor." dedi.

Program yapılan dua ile sona erdi.




Bu haber 504 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Eğitim Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI