Bugun...



Eski Ak Parti Bağlar İlçe Başkanı Maruf Demir; Görevden Alınmadım İstifa Ettim.

Diyarbakır Ak Parti teşkilatı yerel seçim öncesi bölgede bir dizi değişikliğe giderek performans düşüklüğü sebebiyle görevden alındığı iddia edilen Ak Parti'nin dört büyük ilçe başkanlarından, yaptığı olumsuz davranışlarından ötürü aldığı tepkilerle sürekli haberlere konu olan Ahmet Maruf Demir sosyal medyada hesabından konu ile alakalı açıklamada bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 15-08-2023 00:30

Eski Ak Parti Bağlar İlçe Başkanı Maruf Demir; Görevden Alınmadım İstifa Ettim.

Haber Merkezi - Daha önce Hüda-Par'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin "namusunu kurtardığı" şeklinde mesaj atan Ak Parti''nin Bağlar İlçe Başkanı Ahmet Maruf Demir'in, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a; Erdoğan için "verdiğim kredi tükendi" diye sert mesajlar yazıp Diyarbakır İl Teşkilatı için de "yuh olsun" ifadesini kullanmasına rağmen Türkiye'nin en büyük merkez ilçelerinden biri olan Bağlar ilçe başkanı yapılmıştı. Daha sonra bölgenin azınlık grubu olan Zazalar için "Zazalar ayrı bir cumhuriyettir" dedigi için Zaza Derneği tarafından kınanan Demir son olarak ilçe başkan yardımcılarını "toplantılara katılmıyor" gerekçesiyle yerel seçim öncesi yönetimden çıkarmış durumu kabullenmeyen ve kendisine"siyasi komplo kurulduğunu, toplantılarda imza alınmadığını daha sonra toplu imza alınarak kendisini yönetimden çıkardığını iddia eden ilçe başkan yardımcısı tarafından noter aracılığıyla ihtarname çekildiği basında yer almıştı.

Ak Parti'nin 2021 yılda göreve getirdiği ilçe başkanlarından sonra göreve gelmesi sebebiyle sonradan teşkilata katılan ve dün itibari ile görevden alınmadığını iddia ederek görevi bıraktığını açıklayan Ahmet Maruf Demir Diyarbakır'da en az görevde kalan ilçe başkanlarından olarak tarihe geçmesine rağmen WhatsApp grubundan Ak Parti il başkanlığı değilde genel merkez ile irtibatlı olduğunu ve ortak bir karar neticesinde görevi bıraktığını yerel seçimlerde belediye başkan adayı olacağını ima eden bir açıklama yapsada sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu konuya yer vermedi.

 

Demir yaptığı açıklamada konuyla ilgili olarak;

'"Böylesine büyük bir siyasi oluşumun içerisinde yer alarak sizlerin teveccühü ve desteğiyle yaklaşık 3 yıldır onur duyarak yürüttüğüm AK Parti Bağlar İlçe Başkanlığı görevimden, gönül birliğiyle almış olduğumuz kararın da bahtiyarlığıyla, 2024 yılında yapılacak olan Yerel Seçimlerinde Aday olmak için istifa ediyorum.

Görev sürem boyunca, Bağlar gibi zorlu bir ilçemizin kalkınması ve refahı için, maddi ve manevi bizlerden beklenilenin çok daha üstünde bir performans ve büyük bir gayretle çalışmaya özen gösterdik. Hamdolsun.... Hem Genel Merkezi'mizin hem de halkımızın her seferinde taktirini kazandık. Yüz kızartıcı bir duruma düşmeden, alnımızın akıyla,  projelerimiz ve hedeflerimiz doğrultusunda başta yürekleri fethetmek olmak üzere birçok başarı da elde ettik." dedi.

WhatsApp grubunda da basını hedef göstererek aynı farklı bir imaj sergilediği görüldü.

Dün gece WhatsApp grubundan sosyal medya hesaplarından genel bir açıklama yapacağını duyuran Ahmet Maruf Demir WhatsApp grubunda yaptığı açılma ise şöyle ;

"Kıymetli Davadaşlarım,

Medyada çıkan haberler tamamen habercilik refleksi ve tıklamayı artırmak amacıyla yapılan haberlerdir.

Şahsım ile alakalı süreç sizlerle yaklaşık iki aydır istişare ettiğimiz ve hedeflediğimiz amaç üzerinde devam etmektedir. Dün de genel merkez ile yaptığım toplantı arzu ettiğimiz şekilde neticelenmiştir.

Yerel seçimler öncesi Genel merkeze ilettiğimiz önerimiz kabul görmüş ve adaylık isteğimiz olumlu karşılanmıştır. Yerel seçimler sonucunda da inşaallah hayırla neticelenecektir.

Özetle sıkıntı yok ve her şey yolundadır.

Gereken açıklamayı yarın sabah sosyal medya hesaplarımdan yapacağım inşaallah." dediği görüldü.

Ak Parti'nin zorlu süreçlerinde ağır eleştirilerle parti'yi yerden yere vuran ve Ak Parti seçmeninin partiye kin ve nefret beslemesi adına açıklamalarına devam eden, ülke namusunu bir siyasi partiye bağlayarak bir çok kişinin tepkisini ceksede eleştirip yerden yere vurduğu Ak Parti'nin ilçe başkanlığı görevini kabul eden, Diyarbakır'ın en kısa ilçe başkanlığı görevinde de etnik grupları tiye aldığı için dernekler tarafından kınanan ve kendi ilçe başkan yardımcılarını yerel seçim öncesi teşkilattan çıkararak bazılarının başka partilere katılmasına zemin hazırlayan Demir'in yerel seçim sürecinde kendi beyanı ile Ak Parti Genel Merkezi il yaptığı anlaşmaya göre Demir'i bu defa hangi göreve getireceği bölgede de merak konusu oldu.




Bu haber 2157 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI