Bugun...



Marketlerin etiket oyunu: "Raf ve kasa fiyatları birbirini tutmuyor"

Son dönemlerde rafta görülen ürün fiyatları kasada farklı çıkıyor. Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, fiyat değişikliğine yetişilmediği için raf ve kasa fiyatları arasındaki farkın sürekli tüketici aleyhine işlenmekte olduğunu belirtti.

facebook-paylas
Tarih: 27-02-2024 16:33

Marketlerin etiket oyunu:

 

 

Geçtiğimiz dönemlerde sıklıkla karşılaşılan raf etiketindeki ve kasadaki fiyat farklılıkları vatandaşı canından bezdirmişti.

Asgari ücrete yapılan zamdan sonra bu durum yeniden baş göstermeye başladı.

Raftaki etiket fiyatı ile kasadaki fiyatın uyuşmaması "sistemde bir hata var" gerekçesiyle geçiştirilebiliyor.

Birçok tüketici aldığı birden fazla ürün nedeniyle bu durumun farkına varamazken bazı müşteriler tarafından fark edildiklerinde ise 'fiyat etiketini değiştirmeyi unutmuşuz' cevabını vererek müşteriyi geçiştirme yoluna başvuruyorlar.

Konuyla ilgili konuşan Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, rafta görülen ürünün fiyatının kasada farklı çıkmasının, yeni sorunları da beraberinde getireceğini söyledi.

"Süreç yeni sorunları da beraberinde getirmektedir"

Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz

Piyasanın istikrarsız bir süreç takip ettiğini belirten Yılmaz, "Bugün bir malı satın alan fiyatla yarın aynı fiyatla o malı satın alamıyorsunuz. Süreç böyle devam ederken market ve mağazalarda çok sık fiyat etiketinin değiştiğini görüyoruz. Bu değişiklik aynı zamanda yeni sorunları da beraberinde getirmektedir. Özellikle kasa fiyatıyla raf fiyatının farklı oluşmasına kaynaklık etmektedir. Bu durumdan mağdur olan tüketicilerin şikayetleri var." diye konuştu.

"Fiyat değişikliğine yetişemedikleri için raf ve kasa fiyatları birbirini tutmuyor"

Yılmaz, "Tüketicinin taleplerini 'Biz unuttuk yazmadık, fiyatı değiştiremedik' gibi bazı bahanelerle yerine getirmek istememektedirler.  Fiyat istikrarsızlığın ve zammın iki mağduru vardır.  Biri tüketici diğeri de küçük üreticidir. Aracılar ve büyük tüccarlar stok yaptığı için daha büyük kâr elde edebilmektedirler." dedi.

"Devletin denetimine ihtiyaç var"

Yılmaz, "Girdilerden kaynaklanan zammın dışında olayın fırsatçıları var. Bunlarda ayrıca zammı bir fiyatla tüketiciyi bu süreç içerisinde sömürmektedirler. Devletin sürekli bir denetim sorumluluğu ve görevini yerine getirmesini talep ediyoruz. Bu süreci tüketicilerin daha sağlıklı atlatması için devletin denetimine ihtiyaç var." diye konuştu




Bu haber 451 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Ekonomi Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI