Bugun...



D.Ü HEKİM ADAYLARI “ÖNLÜK GİYDİRME VE YEMİN TÖRENİ” İLE MESLEĞE İLK ADIMLARINI ATTI

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen “Önlük Giydirme ve Yemin Töreni” gerçekleştirildi. Törende, hekimliğe ilk adımlarını atan Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencileri, aileleri önünde beyaz önlüklerini giymenin heyecanını ve gururunu yaşadı.

facebook-paylas
Tarih: 24-10-2023 17:40

D.Ü HEKİM ADAYLARI “ÖNLÜK GİYDİRME VE YEMİN TÖRENİ” İLE MESLEĞE İLK ADIMLARINI ATTI

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ata Akıl, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cahfer Güloğlu, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı tören, İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başladı.

Öğrencilerin, hekimlik yolunda ilk adımı attıklarını belirten Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cahfer Güloğlu, hekimlik mesleğinin önemine değinerek öğrencilere mesleki konuda öğütlerde bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç ise “Sizler de bugün aynı gurur ve heyecanla bir ömür boyu devam edecek hekimlik yolculuğunuzun ilk adımı olan beyaz önlüklerinizi giyeceksiniz. Ülkemizin en büyük zenginliği, güvenç ve gurur kaynağı siz değerli gençlerimizsiniz. Bu bilinç ile gerek iş hayatınızda gerek çalışmalarınızda ülkenize, milletinize ve hedeflerinize bağlığınızı asla kaybetmeyiniz bilginizi artırmanızı, ufkunuzu geniş tutmanızı ve hayallerinizi gerçekleştirecek çalışmaları yürütmenizi arzu ediyorum” dedi.

Program Tıp Fakültesi öğrencilerine beyaz önlüklerin giydirilmesi, "Beyaz Önlük Andı"nın okutulması ile önlük giyme töreni son buldu.




Bu haber 659 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI