Bugun...



Vatandaşlardan İslam ümmetine çağrı: Birlik olun

Gazze'de devam eden soykırımın nedenlerinden birinin de İslam ümmetinin parçalanmışlığı olduğunu kaydeden vatandaşlar, Müslümanların vahdeti oluşturması gerektiğini vurguladı

facebook-paylas
Tarih: 22-04-2024 14:23

Vatandaşlardan İslam ümmetine çağrı: Birlik olun



    

 

7 Ekim'den beri devam eden vahşetin bütün Müslümanları derinden etkilediğini dile getiren Adıyamanlılar, İslam ülkelerinin birlik ve beraberlik içerisinde Gazze'ye sahip çıkması vurgusunu yaptı.

Gazze için yapılan etkinliklere katılmanın dışında ellerinden bir şey gelmediğini ifade eden vatandaşlar, Müslüman liderlerin Gazze'ye gerekli desteği vermesi gerektiğini belirtti.

"Şehadete koşan, evi yıkılan o insanların ahı arş-ı alaya çıkıyor"

 

Remzi Yıldız

Yahudilerin zulümlerinin arşı alayı titrettiğini dile getiren vatandaşlardan Remzi Yıldız, "Filistin'de o acıları çeken, şehadete koşan, evi yıkılan o insanların ahı, arş-ı alaya çıkıyor. Keşke bizler de onlar için, onlar gibi parça parça olsak, neyimiz var neyimiz yok o yolda feda edebilsek. Bütün yollar kapalı. Allah, bu yolları kapatıp ümmetin oraya kavuşmasını engelleyip, fitne çıkaranları kahr-u perişan elesin. Zahiren onlar bir çile çekiyor olsa dahi onların ahı Yahudileri kahr-u perişan edecektir. Yahudi'yi protesto etmiyorum, onlara 'ölüm' diyorum. Yeryüzünde hiçbir Yahudi kalmayana kadar. Cenab-ı Allah Filistinli Müslümanların intikamını alacak birlik, şuuru nasip etsin. Cenab-ı Allah kısa bir zamanda o ahın intikamını alacaktır. Umudum var. Rabbim o Yahudileri kahredecektir. Onlar hiç keyif etmeyecektir. Cami duvarına pisliyor, kendi ayağına sıkıyor. Allah bütün Müslümanlara ittifakı nasip etsin. Yahudileri kahredecek sebepleri yaratacaktır." dedi.

"Filistin'deki sadece seyrediliyor"

 

Süleyman Aslan

Filistin'in yalnız bırakıldığına değinen vatandaşlardan Süleyman Aslan, "Filistin'de yaşanan zulmü tüm dünya, özellikle de Müslümanlar seyrediyor, hiç  bir şey yapmıyorlar. 7 Ekimden bu yana Filistin'de bu zulüm yaşanıyor. Gazze'de binlerce insan öldürülüyor. Ama Müslümanların kılı kıpırdamıyor. Bu kadar İslam ümmeti var hepsi bir birine düşmana olmuş. Bir araya gelip birlik ve beraberlik içerisinde zulme karşı durulmuyor. Biz Müslümanlara yazıklar olsun. Elbette bir miting, basın açıklaması yapmak gerekiyor ama bununa birlikte neler yapmak gerekiyor. Müslümanların bir araya gelerek bunu düşünmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Maddi, manevi elimizden ne geliyorsa onu yapmamız gerekiyor"

 

Bilal Mehmetoğlu

Müslümanların bir araya gelmesi gerektiğini dile getiren Bilal Mehmetoğlu, "Müslümanların birleşmesi ve bu zulme artık yeter demesi lazımdır. Orada ölen insanlar bizim kardeşlerimizdir. Kardeşlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Maddi, manevi elimizden ne geliyorsa onu yapmamız gerekiyor. Müslüm olarak daha fazla ses çıkarmamız için bir araya gelmemiz gerekiyor. İslam ülkelerinin ayrışma değil, bir araya gelme günüdür. Müslümanlar ayrı olduğu için önüne gelenden tokat yiyor. Ama bu artık katliama dönüştü. Bir aya gelme zamanı geçiyor." şeklinde konuştu.

"Biz birlik olmadıkça bu zulüm devam edecek"

 

Mehmet Bilen

Filistin'de yaşanan katliamların Müslümanların ayrılığından kaynaklandığını ifade eden Mehmet Bilen, "Bugün Filistin'de işlenen katliam Müslümanların ayrılığı ve küfür milletinin birliğinden kaynaklamaktadır. Elli yedi İslam devletinin yöneticileri halkıyla birlik olmayıp faklı düşünüyor. BM'deki oylamada veto hakkını kullanan ABD'nin 45 milyon doları mühimmat için ayırmalarının farkına varmak gerekiyor. Müslüman kardeşlerimizin derdiyle dertlenmemiz ve gerekenin yapılması şuuru ve bilinci içinde olmamız gerekiyor." dedi.

"Müslümanların bir araya gelmesi lazımdır"

 

Halit Dönder

Halit Dönder ise, "Ben Filistin'de yaşanan soykırımı kınıyorum. Müslüman ülkelerin bir araya gelmesi gerekiyor ki Filistin'de yaşananlar son bulsun. Filistin'de yaşanan soykırım ve katliamların son bulması içi Müslümanların birleşmesi lazımdır." ifadelerini kullandı.
 




Bu haber 349 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI