Bugun...



D.Ü REKTÖRÜ DÜAK TATBİKATINI YERİNDE İZLEDİ

Diyarbakır İl AFAD Müdürlüğü yerleşkesinde gerçekleştirilen DÜAK tatbikatı, gerçeği aratmayan görüntülere sahne oldu. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç tatbikatı yerinde izledi.

facebook-paylas
Tarih: 24-06-2023 00:05

 D.Ü REKTÖRÜ DÜAK TATBİKATINI YERİNDE İZLEDİ

Diyarbakır AFAD İl Müdürlüğü eğitim binasında gerçekleştirilen dev tatbikat senaryosunda deprem sonrası ağır hasarlı bir binaya kapı ve pencere sökmek üzere izinsiz giren bir vatandaşın çalıştığı esnada binanın bir kısmında çökme meydana geldi. Bu senaryo ile başlayan tatbikatta arama kurtarma çalışmaları nefes kesti. Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma'nın (DÜAK), katıldığı tatbikat ilgi gördü.

Senaryo gereği yıkılan ağır hasarlı bina sonrası AFAD ekiplere müdahale çağrısında bulunuldu. Yıkım sonrası Diyarbakır İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplanarak, İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezine gelen arama kurtarma ekipleri senaryoda belirtilen enkaz binasında senaryo gereği arama kurtarma çalışmalarına başladı.

Senaryo gereği arama ve kurtarma çalışmalarına başlayan ekipler, tatbikat alanında hasar görmüş binanın duvarlarını delerek yıkıntıların arasına girerken, beton bloklar parçalayarak yaralıyı kurtarmak için binaya girdi. Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç'un da katıldığı tatbikat nefes kesti.

Tatbikat sonrası katılan ekiplere belgeleri verilerek tatbikat sona erdi.




Bu haber 697 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI