Bugun...



Vatandaşlar: Allah'a kul olmak Peygamber efendimizi hakkıyla taklit etmekten geçer

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bir katılımla gerçekleşen Mevlid-i Nebi etkinliği ile ilgili duygularını paylaşan vatandaşlar, İslam âleminin içinde bulunduğu bu zilletten kurtulmasının tek yolunun cihad, mücadele, birlik ve birliktelik yolunun sağlanmasıyla olacağını söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 26-04-2024 00:05

Vatandaşlar: Allah'a kul olmak Peygamber efendimizi hakkıyla taklit etmekten geçer

 

İslam dünyasının içinde bulunduğu zorluklara dikkat çekerek, bu durumdan çıkılabilmesi için Peygamber Efendimizin öğretilerine sahip çıkılması gerektiğini anımsatan vatandaşlar, Peygamber efendimizin insanlığa gelen en güzel öğretmen olduğunu hatırlattı.

21 Nisan Pazar günü Batman'da düzenlenen 'Cihad Peygamberi Hazreti Muhammed' temalı Mevlid'i Nebi etkinliğine katılan vatandaşlar duygularını İLKHA mikrofonuna aktararak, Allah'a kul olmanın Peygamber efendimizi tam anlamıyla taklit etmekten geçtiğinin altını çizdi.

"İslam âleminin içinde bulunduğu bu zilletten kurtulmasının tek yolu cihad, mücadele, birlik ve birliktelik yoludur"

İslam aleminin bugün düşmüş olduğu bu durumun en büyük sebebinin Peygamber efendimizin davasını tam anlamıyla anlamamaktan kaynaklandığını söyleyen Emrullah Uysal, şöyle konuştu:

"Bunlardan bir tanesi ise Peygamber efendimizin davasını üstlenmemesindendir. Bu yılki Mevlid'i Nebi teması çok güzel bir tema. Özellikle İslam aleminin içinde bulunduğu bu zilletten kurtulmasının yolu cihad yoludur, mücadele yoludur, birlik ve birliktelik yoludur. Ümmeti Muhammed olarak bu birlikteliği sağladığımız zaman ve İslam'ın bayrağını dalgalandırdığımız zaman inanıyoruz ki; bütün kâfirler zelil olacak ve ümmeti Muhammed aziz olacaktır. Böyle bir etkinliği tertipleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı'nı da tebrik ediyorum."

"Peygamber efendimiz insanlığa gelen en güzel öğretmendir"

Peygamber efendimizin camide imam olduğu gibi savaş meydanlarında da cihad komutanı olduğunu anımsatan Kerem Ala, "Öncelikle böyle güzel ve anlamlı bir etkinlik düzenledikleri için Allah Teâlâ Peygamber Sevdalılarından razı olsun. Bu sene tema 'Cihad Önderi Hazreti Muhammed' yani Peygamber efendimiz camide imam olduğu gibi savaş meydanlarında da cihad komutanıydı. O hem imamdı hem peygamber'di hem de insanlığa en güzel öğretmendi. Dolayısıyla bu seneki mesaj Filistin'e ve dünyaya bir mesajdır. Allah Teâlâ buna sebep olanlardan razı olsun." ifadelerini kullandı.

"Çocuklarımızı da yanlarımızda getiriyoruz ki O'nun yolundan şaşmasınlar"

Çocuklarımızı Peygamberin sevgisiyle büyütmemiz gerektiğini belirten Abdülhamit Tuzan, "Kutlu sevdayı meydanlarda haykırmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Çocuklarımız da inşallah Peygamber efendimizin sevgisiyle büyürler. Çocuklarımızı da yanlarımızda getiriyoruz ki O'nun yolundan şaşmasınlar. Bu sene birinci önceliğimiz Gazze'dir. Bundan dolayı bu seneki konu da cihaddır. Keşke herkes buraya gelse ve gelemeyenler de sonradan izleseler ki bu manevi atmosferi görse. Çünkü bu güzel günler herkes için bir fırsattır. Bugün uyanmasak yarın geçtir." diye konuştu.

"Allah'a kul olmak Peygamber efendimizi taklit etmekten geçer"

Allah'a iyi bir kul olmak için Peygamber efendimizin yolunu tam anlamıyla yaşanması gerektiğini söyleyen Hamza Bozan, "Allah Teâlâ bizden yapacağımız işin en güzel olmasını istiyor. Bir Müslüman bunu yaparsa bu dünyada da ona izzetli, şerefli ve güzel bir hayat yaşatacak ve ahirette de bu mükâfatı daha fazla alacaktır. Allah bizlere sayısız nimetler vermiş ve bizler en güzel şekilde yaratmıştır. Bundan dolayı Allah'a en güzel bir kul olmamız gerekmektedir. En güzel kul olmak da Peygamber efendimizi taklit ederek olur. Rabbim bizleri cihadda da, ibadette de, ilimde ve her konuda Kur'an'ı, Peygamber efendimizi ve Selefi Salih'ini örnek alanlardan eylesin." dedi.

"Bir yandan sevinçliyiz ama bir yandan da Gazze için hüzünlüyüz"

4 yıl aradan sonra bugün Peygamber efendimize olan sadakatlerini ve sevdalarını göstermek için geldiklerini ifade eden Yahya Tekin, "Maşallah milletin büyük bir teveccühü var. Bugün burada bir yandan sevinçliyiz ama bir yandan da Gazze için hüzünlüyüz. Rabbim Gazze içinde böyle güzel günleri yaşamayı nasip etsin. Peygamber Sevdalıları Vakfından da böyle güzel bir etkinlik düzenledikleri için Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

"Müslümanların birleşmesine vesile olur"

Mevlid'i Nebi gibi programların Türkiye'nin bütün şehirlerinde yapılması gerektiğini belirten Sabri Taş ise şunları söyledi:

"Bugün Batman'da binlerce insan hem Peygamber efendimizin kutlu doğumunu kutlamak hem de Gazze'ye yapılan saldırılara karşı meydanı doldurdu. Burada 10 binlerce insan Peygamber efendimizin hayatını öğrenmek ve bilmek adına geldiler. Şu an coşkulu bir ortam var ve çok heyecanlıyız. Buradaki atmosfer, Müslümanların birlik ve beraberliğini simgeleyen güzel hisler hissediyoruz. Umarım böyle güzel programlar Türkiye'nin her şehrinde yapılır ve dünyadaki Müslümanların birleşmesine vesile olur. Programı tertipleyenlerden Allah razı olsun."

"O'nu canımızdan milyonlarca defa daha çok seviyoruz"

Kurtuluşun ancak İslam'da, Kur'an'da ve Şeriatte olduğunu belirten Muhammed Nur, "Buraya Peygamber efendimiz için geldik. O'nu canımızdan milyonlarca defa daha çok seviyoruz. Bizim için Allah'tan sonra Peygamber efendimiz gelmektedir. Canımız, malımız ve her şeyimiz O'nun yoluna kurban olsun. İnşallah bütün dünya bunu anlayacaktır. Çünkü kurtuluş ancak İslam'da, Kur'an'da ve Şeriattedir. Başka bir yol, parti veya başka yol yok. Özellikle Gazze için içimiz yanıyor." dedi.

"Allah Müslümanların birliğini sağlasın"

Abdülaziz Durmaz ise buraya Allah ve Resulü için geldiklerini, Müslümanların böyle kalabalık toplanmasının çok güzel olduğunu, böyle yerlerin Müslümanların birlik ve beraberlini sağladığını ifade ederek, Allah'tan Müslümanların sayısını artırmasını ve birliğinin sağlanmasını diledi.  

 




Bu haber 721 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI