Bugun...



Siyonist rejim, Filistinlilerin naaşlarından organ çalıyor

Siyonist işgal rejiminin Filistinlilere ait naaşları kaçırdığını ve hayati organlarını çaldığını belirten Gazze Hükümeti, konuyla ilgili bağımsız uluslararası soruşturma talebinde bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 27-12-2023 10:05

Siyonist rejim, Filistinlilerin naaşlarından organ çalıyor


    

 

İşgal rejimi, şehid ettiği 80 Filistinlinin naaşını, konteyner içinde Gazze'deki Vakıflar Bakanlığı'na teslim etti.

Cenazelerin bazılarının sadece uzuvlarının olduğu belirtildi.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, siyonist işgal rejiminin 27 Ekim'de başlattığı kara saldırısından sonra şehid edilen ve el konulan 80 Filistinliye ait cenazenin Gazze Şeridi'nin güneydoğusundaki Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'ndan teslim alındığı hatırlatıldı.

Açıklamada, "Naaşlar, incelendikten sonra şehitlerin yüz hatlarının önemli ölçüde değiştiği ortaya çıktı. Bu, işgal güçlerinin, şehitlerin vücutlarından hayati organları çaldığının açık bir göstergesidir. İşgal, soykırım savaşı sırasında bu suçu (cenazelerin alıkonulması) defalarca tekrarladı. Daha önce de Cibaliya'da bazı mezarlarda nebbaşlık yaparak bazı şehitlerin naaşlarını çalmışlardı." denildi.

Filistinlilerin cenazelerinin kaçırılması ve organlarının çalınmasına ilişkin bağımsız uluslararası bir komite kurulması çağrısı yapılan açıklamada, siyonist işgal rejiminin işlemiş olduğu bu gibi vahşi suçlara yönelik Kızılhaç Örgütü gibi Gazze'de faaliyet gösteren uluslararası örgütlerin sessiz kalmalarına da tepki gösterildi.

Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünden yapılan açıklamada ise "Gazze'de yaşanan dehşeti tarif edecek söz kalmadı." denildi.
 




Bu haber 478 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI