Bugun...



"Diyarbakır'ın Tarihi Yerlerindeki İşletmecilerin Tepki Çeken Uygulamaları Turistleri Memnuniyetsiz Bırakıyor"

Diyarbakır'da denetimsizlik turistlerinde dikkatinden kaçmadı. Diyarbakır'ı ziyarete gelen misafirlerin geri dönüşleri olumsuz yönde.

facebook-paylas
Tarih: 27-06-2023 17:44


Yasin GÜLER –

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde bulunan tarihi 10 gözlü köprüde işletmecilerin aldığı tedbirsiz ve rahatsız edici uygulamalar turistleri rahatsız etmeye devam ediyor. Bardakla çay satışının yapılmaması ve kafeteryalarda oturma bedelinin semaver çay ve istenmeyen tabak çerez ile fahiş fiyat dayatılması gibi durumlar, ziyaretçiler arasında tepkilere neden oluyor. Ayrıca, bu alanda faaliyet gösteren birçok işletmenin kaçak yapılar olduğu bilsede herhangi bir müdahale de bulunulmaması dikkatlerden kaçmıyor.

Tarihi Kurşunlu Camii ile Ulu Camii de istila edilmiş durumda.

Özellikle yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi gören Tarihi Kurşunlu Camii ve Ulu Camii 'nin çevresinde ise işletmelerin rahatsız edici bir şekilde meydan, park alanını ve yeşillikleri işgal ettiği görülüyor. Ulu Camii önünde işletmelerin meydanlara kursu atarak, Kurşunlu Camii'nde ise minderler ile dolu olan bu alan, vatandaşların dinlenme ve soluklanma noktası olması gereken park vasfını yitirmiş işletmelerin her santimetre karesine kadar işkal edilmiş durumda olduğu ifade ediliyor.

Yerli ve yabancı turistlerin tarihi ve kültürel mekanlara olan ilgisi Diyarbakır için önemli bir gelir kaynağı olmasına rağmen, bu tür olumsuz uygulamalar ziyaretçilerin memnuniyetsizliğine yol açıyor. Ziyaretçiler, tarihi yerleri gezerken rahat etmek ve doğal güzelliklerin tadını çıkarmak istiyorlar. Bu nedenle, yerel otoritelerin işletmecileri denetlemesi ve bu tür rahatsız edici uygulamalara müdahale etmesi gerekiyor.

 

Uzmanlar, Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel değerlerinin korunması ve turizmin sürdürülebilir bir şekilde geliştirilmesi için tüm paydaşların işbirliği yapması gerektiğini ifade ediyor. Yerel yönetimler, işletmeciler ve turizm sektörü temsilcileri bir araya gelerek, bu tür olumsuzlukları önlemek ve turistlerin memnuniyetini sağlamak için ortak bir çözüm bulması, Aksi takdirde, Diyarbakır'ın turizm potansiyeli ve itibarı zarar görebileceği ifade ediliyor.




Bu haber 1138 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI