Bugun...


Ahmet Ay

facebook-paylas
ÇERMİK’TE KİTAP FUARINDAN FAZLASI
Tarih: 11-10-2020 18:53:00 Güncelleme: 11-10-2020 18:53:00


Diyarbakır’ın Çermik İlçesi 51 bin nüfuslu muhafazakâr, şirin bir ilçe. İlçede 10-14 Mart’ta 2. Kitap Fuarı’nı düzenledi. İlk gün Nurullah Genç, Ahmet Şimşirgil gibi üstadların renklendirdiği fuar, bir ilçe için oldukça değerli ve önemliydi.

İlk gün alan dolup taştı. Akşama kadar Çermiklilerin yanısıra Diyarbakır’dan, Ergani ve Çüngüş’ten binlerce kitapsever fuardaydı. Bir kere daha anladım ki bu etkinlikler karayolları ya da belediyelerin yapacakları/yaptıkları 200 km sıcak asfalttan daha değerli daha önemlidir. Çünkü çocuklarımız ve gençlerimiz yolların sıcak asfalt olmayışından dolayı teröre bulaşmıyor, yanlı ve yanlış okuma, telkin ve propagandalarla bulaşıyorlar.

Bölgemiz ve husûsen Diyarbakır bu tür inşa ve imar edici faaliyetlerin hasretini çekiyor. Uzun yıllar Belediyelerin -ki %98’i HDP’lilerin elindeydi- düzenledikleri etkinliklerin yanısıra çocuk ve gençlere, öğrencilere yönelik faaliyetleri ne dine ne imana ne millete ne memlekete bir yarar sağlayacak nitelikteydi. 2016 sonu itibariyle kayyım ya da başkan vekilliği görevlerine getirilen kaymakam/valiler maalesef kendilerine tevdi edilen bu görevi güvenliklerine feda edecek kadar belediyeciliğin ehemmiyetini idrakten uzak kaldılar. Elbette bunun birkaç istisnası var/dı ve onları bu köşemizde yazdık, lakin ekseriyetle kayyım/başkan vekili olarak atanan yetkililer belediye bakanlığını vali ve kaymakamlık gibi icra ettiler. Oysa belediyecilik, hizmetteki alan genişliği ve çeşitliliği, hizmet için imkanları kullanma serbestisi ve hizmet modellerinin kolaylığı ile devasa bir alandı. Yani, geçmişteki belediyecilik anlayışından kaynaklanan bunca kaybı telafi etmenin bütün yolları açık, bütün şartları müsait ve bütün imkanları hazırdı. Geriye işin ehli ve hasbi duygularla çalışmayı esas alan ekiplerle projeler geliştirmekti ki hak getire.

Bu “vitrin” başkanlığını ve çok önemli bulduğum ‘neden ve niçin’lerini önümüzdeki günlerde yazacağız.

Fuara dönelim.

Yaklaşık bir buçuk yıl önce ilçeye Kaymakam Sayın Nazlı Demir atandı. Çermiklilerin dediği gibi, “Sanki 40 yıllık Çermikli” olan Nazlı Kaymakam, ilçenin sorunlarına ve dinamiklerine vakıf olup hizmet için dur durak tanımıyor.

Sayın Nazlı Demir fuar ve diğer çalışmalarından bahsederken bir husus dikkatimden kaçmadı:

“Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu’nun destekleri ile…” O kadar vurgulu ve içten söylüyordu ki koordine olmanın bir il ya da ilçe için ne anlam ifade ettiğini bir kez daha kavradık.

İlçe belediyesi Ak Partili ve ilçe Belediye Başkanı Şeyhmus Karamehmetoğlu. Geçtiğimiz haftalarda yapılan anketlerde Şeyhmus Karamehmetoğlu, “Nüfusu 50 bin ve üzeri olan ilçelerde tanınırlığı %94 (+4) ile en yüksek belediye başkanı” oldu. Başkan Karamehmetoğlu, Çermiklilerin %94’ünün ad-soyad söyleyerek, %4’ünün de “Şeyhmus Başkan” diyerek ilçesinin %98’inin tanıdığı başkan oldu.

Sayın Karamehmetoğlu, ilçe Kaymakamı ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan V. İle uyumlu çalışmayı esas alarak ilçeye hizmet etme derdinde.

Şeyhmus Başkan ilçede hatırı sayılır aileden, ayrıca siyasi geçmiş olarak Demokrat Parti’ye kadar uzanıyor. Çermikliler, “Şeyhmus Başkan hep aramızda, onda kibir yok, bencillik yok. Her işimizde yanımızda olması bizi mutlu ediyor” diyorlar. İlçesinden aldığı güçle yaptığı hizmetlerin yanında Şeyhmus Başkanın pek çok hayırlı hizmete imza atması bekleniyor.

Biz de Büyükşehir, kaymakamlık ve ilçe belediyesinin uyumlu çalışmalarının meyvelerini görmek isteriz. Kış bitti. Mart, 9 ay aralıksız ve yoğun çalışmanın başlangıç ayıdır.

Son olarak;

Yetkililerden, Eylül ayında bize, “Bir yıla daha yazık ettiniz” yerine “7 yılı 7 aya sığdırdınız” başlıklı yazı yazdırmalarını istirham ediyoruz.

Yazarız, söz!..

Burada bir kez daha Çermik Kaymakamlığına, Belediye Başkanlığına, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne hem böyle yararlı bir hizmetleri için hem de şahsımı bu güzel etkinliğe davet ettikleri için müteşekkirim.

Bir teşekkür de Çermik Fen Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencilerine.

Lisede verdiğim konferans sonrası öğrencilerden gelen soruların kalitesi öğrencilerin aldıkları eğitimin kalitesinin nişanesiydi, kendilerini tebrik ediyorum.

 

 



Bu yazı 117 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI