Bugun...


Eyüphan Kaya

facebook-paylas
Sayın Valimize 7.yazımdır!
Tarih: 19-10-2020 00:01:00 Güncelleme: 19-10-2020 00:01:00


Ben; bir eğitimci, bir sivil toplumcu, bir yazar olarak yaşadığım bu şehre karşı bir sorumluluk taşıdığım için şehrimize bir yetkili etkili atandığı zaman alanıyla ilgili aklımızda ne varsa paylaşıyorum. Bir vatandaş böyle bir paylaşım yapmak  benim vazifemdir.

Valimiz aynı zamanda belediye başkan vekili de olunca sorumluluk alanı daha geniş ve ona göre kendisini ilgilendiren konularda bilgi ve tecrübelerimizi, beklentilerimizi paylaşmak boyun borcumuzdur. Dikkate alır almaz onun bileceği bir şeydir. Yanlış hayattan şunu öğrendik ki zaman ortak akıl zamanıdır, başkasının akılından da faydalanmasını bilmen kazanır, ondan dolayıdır ki danışmanlık ve istişare kurulları her geçen gün değer kazanır.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu kurulduğu zaman ben epey umutlanmıştım, ama istişare üyelerine ödeme yapıldığını duyunca sevincim kursağımda kaldı. Millet memleket için parayla istişare edilmez diye düşünüyorum.

6 yazıdan sonra 7. Yazıyı yazmak caiz midir? Bilemiyorum, ama ben yine de yazayım. “Valim bilmese de Velim bilir” deyip yazıyorum.

Ancak yeni bir şey  yazmama gerek yok,  6 yazımda dile getirdiğim taleplerden yedi tanesini tekrarlayayım müsaadenizle.

1-Sur içinde uygun bir yerde makul bir yükseklikte bir döner kule yapılması; kuleye çıkan meraklının bir yandan çayını, kahvesini yudumlarken diğer yandan oturduğu yerde bir açık hava müzesi olan sur içini izlemesi,

2-Anzele suyunu Şeyh Yusuf camisi ile birleştirerek hem suya, hem camiye, hem civar mahalledeki sakinlere bir nefes aldırılması,

3-Cumali bey zamanında Diyabakır’ın en başarını Peyzaj mimarı olan kızım Birdem Kaya’ya meccanen çizdirilen proje ile belediye binasının etrafında çevre düzenlemesinin yapılması,

4-Sur’un 82 burcunun 80’nini sair illerimize bir Kıbrıs, diğeri Erbil’e tahsis derek her yıl Mayıs’ın son üç günü fetih günleri ilan edip burç sahiplerini burada davet edip, hem tanıtım, hem maneviyat açısında yararlı bir etkinlik yapılması,

5-Gerek İş-Kur, gerekse başka işe yerleştirmeler olsun şeffaf bir şekilde yaparak adil bir duruş ortaya koyması,

6-Sosyal projeler dahilinde Sivil Toplum Örgütleri ile iş birliğine giderek belediye bütçesi elverdiği ölçüde halk ile selamlaşması(Yazılarımdan birini sadece bu tür çalışmalara ayırmıştım)

7-Yerel basınla iş birliğine giderek tanıtım medya kaleminden yapılan harcamada eşit ve adil bir katkı ile medyanın imkânlarından yararlanması ve bu vesile ile halka daima bir selam/mesaj göndermesi.(Yazılarımdan birini sadece bu tür iş birliğine ayırmıştım)

Altı yazının özetini bir yazıya sığdırmak hayli zor, ama eğer valimiz uygun görüp ziyaretine gidebilsek bir dosya halinde kendisine sunulacaktır.

*Takriben bir aydır Memur ve Emekli Sendikaları Konfederasyonu(MESK) adına randevu talebinde bulunmuşuz, bekliyoruz.

Sevgili dostlar bu yazdıklarım ezber şeyler değildir, sadece bana ait hiç değildir.

Cumali Atilla bey Büyükşehir Belediyesine Başkan Vekili olarak görevlendirilince ben o zaman Ak parti il başkan danışmanıydım. Sivil Toplum Halkla ilişkiler başkan yardımcısı Mehmet Arzu ile birlikte Sivil Toplum Kuruluşuna beklentilerini mail ortamında sorduk ve bize dönen 25 Sivil Toplum Kuruluşunun taleplerini özetledik 67 talep elimize geçmişti.

Ben iki yazımda paylaştım bana dönüş olmayınca üçüncü yazımda “Cumali Atilla’ya sesleniyorum” başlıklı bir yazı yazdım, malum yazılarım ulusal medyada da yayınlanıyor, Cumali Beyin bir dostu ona göndermişti  galiba, bir akşam vakti telefonum çaldı açtım, “Eyüphan bey ben Cumali Atilla” dedi ve ekledi “üçüncü yazınızı okudum, siz yazıda iki tane daha yazı yazdığınızı yazmışsınız, onları bulamıyoruz, bize onları da ulaştırabilir misiniz?” Ben de, “hay hay” dedim ve ondan sonra istişare ve iş birliğimiz devam etti. Şükürler olsun şehrin birçok yerine de damgasını vurdu diyebilirim.

Ondan sonraki başkan vekili Güzeloğlu yüz kişilik bir seçkin ulema heyetinin huzurunda “Eyüphan bey sizin yazınız masamda duruyor, siz Anzele civarında bir balıklı göl istiyorsunuz, Şanlıurfalılar kızsa da yine yapacağız” dedi ama devamı gelmedi.

Sayın Karaloğlu’nun iyi niyetli bazı çalışmalarını duyuyoruz, hatta bazı görevden almaları, bazı görevlendirmelerini de hayra yoruyoruz, ama Şehrimizin insanıyla tam istişareli olup olmadığından emin değilim. Ama hüsnü niyetimizi koruyoruz. İnşallah şehrimize kalıcı hizmetler bırakır.

Kolay gelsin diyor başarısının devamını diliyoruz. 



Bu yazı 4159 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI