Bugun...


Tarık Ziya Gücüm

facebook-paylas
YILMAZ ÖZDİL’E BİR TEŞEKKÜR YAZISI. HANİ YA, BOZUK SAAT-DOĞRU ZAMAN MESELESİ.
Tarih: 11-10-2020 18:56:00 Güncelleme: 11-10-2020 18:56:00


Dünya ve İnsanlık tarihi; bilinen istisnai kırılmalar, Kavimler göçü, Birinci ve İkinci Dünya Savaşı  düşünüldüğünde belki de en büyük küresel krizini yaşıyor. Bu kriz, dünya üzerindeki hemen hemen tüm ülkelerde, hayatı esir aldı, iktisadi ve sosyal hayatı durdurdu, etkileri yıllarca sürecek bir sürece,  yeni bir küresel ekonomi ve küresel sosyal düzenin startını verdi.

Yıkılmaz sanılan Küresel düzen ve güçlü ekonomiler, mükemmel sanılan sosyal hayat ve sağlık sistemi ciddi bir şekilde yara alsa da, Türkiye; kadim tarihinden gelen, devlet sistemi ve insan eksenli kültürü; ekonomik, askeri ve siyasi olarak her alanda güçlü bir direnç gösterdiği gibi,  bu global kriz karşısında’da  sağlıklı ve ciddi bir kriz yönetimi oluşturup direnç göstermektedir.

Zira,Bu kırılma ve süreç, küresel logaritmayı değiştirecektir. Bu logaritmada Türkiyenin önemli ve  ciddi bir faktör olarak yerini alacağı muhakkaktır.

İlginç olan,Türkiye Bu hassas kriz sürecini en iyi idare eden ülkeler sıralamasında ön sıralarda olmasına rağmen ve bununla ilgili tüm veriler önümüzdeyken, Eski Türkiye’nin, pekte iç açıcı olmayan, eski ekonomik ve az gelişmişlik istatistik’lerinden bir türlü başlarını kaldıramayan; tekerleğin çoktan icat edildiği fakat halen çok büyük bir gayretle, yuvarlak nesne ve dönen cisimlerle, tekerleği anlatmaya çalışan çok okumuş fakat az anlamış bazı kesimler vardır. Gerçi, İstisnalar kaideyi bozmaz ama; Meramlarını anlatmaya çalışırken, bazen, bilmeyerek te olsa meramlarının ötesinde, güzel şeylere imza atmaktadırlar.

Her ne kadar, niyetin üzüm yemek olmadığı apaçık olan ve Bağcıyı dövmek niyetiyle yazılan yazılar gibi.

Bunlardan biride Sayın Yılmaz Özdil’in geçenlerde yayınlanan bir yazısında karşımıza çıktı. Aslında,Niyet belli olsada,Yazının  muhtevasından;  iştahlıca,Uzun bir zaman ayrılarak araştırılmış olduğu anlaşılıyor. Sayın Özdil, bazı istatistik  veriler paylaşıyor. Bilmemize rağmen, Belki bir çoğumuzun es geçtiği veya dikkat etmediği bu verileri paylaştığı için,nezaket kuralları kavlince  kendisine teşekkür edilmesi gerekir diye düşünüyorum.

Buyurun.

Teşekkürümüze sebep; yılmaz beyin yazdıkları aynen şöyle…

‘’Hobaraa;beş milyon Suriyeli’ye şimdilik kaç para harcadılar? 52 milyar dolar harcadılar.Filistin’e yaptıkları yardım iki milyar doları geçti.Sudan’a 750 milyon dolar bağışladılar.Somali’ye 750 milyon dolar verdiler.Afganistan’a 650 milyon dolar ödediler.Libya’ya gönüllerinden yarım milyar dolar koptu.

Şeriatçı Mursi’nin cumhurbaşkanı olması şerefine Mısır’daki müslüman kardeşler’e tiko para ne gönderdiler?İki milyar dolar gönderdiler.

Afrika’ya verdikleri para yedi milyar doları aştı… Komor’a stadyum yaptılar. Tanzanya’ya Burkina Faso’ya su kuyuları açtılar. Zimbabwe’ye pazar yeri inşa ettiler. Gana’ya Togo’ya Uganda’ya kırtasiye malzemesi gönderdiler. Moritanya’ya ahır kurdular. Mozambik’e inek dağıttılar. Gambiya’ya dökümhane kurdular. Kongo’ya okul yaptılar. Eritre’ye Lesoto’ya üniforma hediye ettiler. Kamerun’a deterjan verdiler. Cibuti’ye ambulans verdiler. Somali’ye Mali’ye Tunus’a Mısır’a çöp kamyonları verdiler, çöp kamyonlarını teslim töreninde konuşan şehircilik bakanımız “bu çöp kamyonları kardeşliğimizi pekiştirecek” dedi. Sierra Leone’ye vidanjör verdiler.

Arakan’a 50 milyon dolar gönderdiler.Yemen’e 50 milyon dolar gönderdiler.Lübnan’a 50 milyon dolar gönderdiler.

Bizzat asrın liderimiz anlattı…“Barzani kendi memurunun maaşını ödeyemiyordu,iki milyar dolar verdik” dedi.

Pakistan’da köylülere keçi dağıttılar.Yemen’e un verdiler.Okyanusya ülkesi Palau’ya VIP minibüs hediye ettiler.Karayip Denizi’ndeki Antigua’ya bilgisayar hibe ettiler.

Büyük Okyanus’ta sadece dokuz mercan adacığından oluşan ve nüfusu sadece 12 bin kişi olan Tuvalu’ya “size ne verelim?” diye sordular, “bizim çocuklar futbol seviyor, nizami futbol topumuz yok” cevabı gelince, futbol topu ve pompa gönderdiler.

(Bu kadar da olmaz diyenler, lütfen internete girsin, tek tek bu haberleri okusun.)

Teee ABD’nin Oregon eyaletinde yaşayan Kızılderililere 200 bin dolar hibe ettiler iyi mi… Washington’a direkt uçuş başlatan Türk Hava Yolları’nın ilk seferinde Apaçi, Novajo, Cheyenne ve Mohikan kabilelerinden 17 şefi, İstanbul’a getirdiler, yedirip içirip, gezdirdiler.

98 ülkede 100 bin kişiye ramazan kolisi verdiler.

Kenya’da Bangladeş’te Çad’ta Nijer’de Somali’de Sudan’da Yemen’de 300 bin kişiye iftar verdiler.

Dünyadaki bütün yardımların üçte birini tek başına Türkiye’ye yaptırdılar.

ABD’den iki milyar dolar fazla yardım yaptılar, İngiltere’den altı milyar dolar fazla yardım yaptılar, Japonya’dan yedi milyar dolar fazla yardım yaptılar.

Böylece, Küresel Yardım Raporu’na göre “dünyanın en cömert hükümeti” ilan edildiler!

170 milyon dolar harcadılar, Rusya’ya cami yaptılar, kubbesini altın varaklarla kapladılar.100 milyon dolar harcadılar, ABD’ye cami yaptılar.30 milyon dolar harcadılar.

İngiltere’ye, Avrupa’nın ilk çevre dostu camisini yaptılar.35 milyon dolar harcadılar, Kırgızistan’a 50 bin metrekare, Orta Asya’nın en büyük camisini yaptılar.

Karada yer kalmamış gibi, denizi doldurdular, Cibuti’ye cami yaptılar.Haiti’ye cami yaptılar.Filipinler’e cami yaptılar.Somali’ye Mali’ye cami yaptılar.

Teee elalemin ülkelerine toplam yarım milyar dolarlık cami diktiler.Tayland’ta Etiyopya’da türbe yaptılar.

Şu anda Sudan’da Sevakin adası’nı komple inşa ediyorlar, mühendisler, mimarlar, haritacılar, şehir planlamacıları gönderdiler, 100 milyon dolar döküyorlar.

Asrın liderimiz geçen seneki Kurban Bayramı’nda bağışını Diyanet’e yaptı, asrın liderimizin bağışladığı kurban Afrika’da Togo’da kesildi.

Daha önceki kurban bayramlarında Kızılay’a bağış yapmıştı, kurbanları Moritanya, Çad, Etiyopya’da kesilmişti.

Kuzey Irak’a 30 bin maske hibe ettiler.İran’a bin test kiti, 4 bin tulum, 20 bin önlük, 2 bin gözlük, 4 bin N95 maske, 78 bin maske hibe ettiler.ABD’ye 500 bin test kiti verdiler…’’

Evet.

Sayın Yılmaz Özdil, içinde bulunduğunuz hangi bilinçaltı, hangi haleti ruh ve  hangi niyet  ile olursa olsun, aklı selim herkesin ancak gurur duyacağı  bu verileri, bu icraatları paylaştığınız için teşekkür ediyoruz.

Hani, Teşbih’te hata olmaz derler ya,

‘’Duvar’daki tamir gerektiren saat-doğru zaman’’ meselesi…

Vesselam…



Bu yazı 246 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI