Bugun...


Volkan Eser

facebook-paylas
REHAVETE KAPILMAYALIM..!
Tarih: 11-10-2020 19:01:00 Güncelleme: 11-10-2020 19:01:00


Yazıma başlamadan önce teşekkür ve takdiri hak ettiklerine adım gibi emin olduklarım var. Başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sağlık Bakanı Dr. sayın Fahrettin Koca, Bilim kurulu üyeleri ve tabi ki Sağlık çalışanları. Alkış, takdir, teşekkür ediyor minnet duyuyoruz. Virüs belasıyla mücadelede muhteşem disiplinli ve başarılı performans sergilediler. Yeri geldi günlerce uyumadılar. Gecelerini gündüzlerine katıp büyük bir azimle mücadele ettiler. Ve bunda da başarılı oldular. Allah hepsinden razı olsun. Millet olarak alkışlıyor ve takdir ediyoruz.

Koronavirüs belası bütün etkisiyle dünyayı kasıp kavurmuş durumda. İnsanlık imtihanda. Şüphesiz ki, insanoğluna çok büyük ders ve işaretler vermekte bu başımıza gelen felaket.  Ülkemiz Allah’a şükürler olsun ki, bu virüs belasına en hazırlıklı olarak yakalanan tek ülke. Sağlık alanında 18 yılda yapılan devrimlerin hep beraber meyvesini yiyoruz. Her ne kadar muhalefet ‘Bu hastaneler zarar’ dese de toplum olarak ne denli faydalı bir hizmet gerçekleştiğini çok net kavramış bulunmaktayız.

Son günlerdeki rakamlar umutları yeşerti. Tabi ki gönül isterdi ki, tek bir insanımız hayatını kaybetmesin.

Virüs ve salgınıyla mücadelede hükümetimizin muazzam bir çalışması oldu. Yüzde 95 oranında bir başarının olduğunu net olarak görüyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sağlık Bakanı, bilim kurulu ve bütün sağlık çalışanlarını millet olarak takdir ve tebrik ediyoruz. Allah onlardan razı olsun.

Bu süreç, oldukça başarılı ve her şeyden önemlisi şeffaf yöneltildi. Rakamlar bizzat Sağlık bakanı tarafından her 24 saatte bir kamuoyuyla paylaşıldı. Rakamlar paylaşılırken kamuoyu da sürekli uyarıldı. Özelikle sosyal mesafe ve maske takma gibi kurallar sürekli dikkatle yenilendi. Bu kadar uyarı ve dikkatte rağmen maalesef kurallara uymayanların da olduğunu görüyoruz. Ve bu durum hakikatten üzüyor ve insanın içini acıtıyor. Devlet büyüklerimiz bu kadar önemli ve sıkı bir çalışma yürütürken millet olarak bizden istenilen bir kaç basit uygulamayı maalesef yeterli oranla yerine getirmiyoruz. Yazık.

Son açıklanan rakamların umutlarımızı  yeşerttiğini ifade ettim. Ve özelikle ilk kez yoğun bakım hasta sayısının ilk defa bin altına düşmesi son derece sevindirici. Bütün yetkili makamlarının aldığı tedbir ve önlemlere millet olarak bizlerinde katkı sunması lazım. Yapmamız gerekenler çok basit. Mümkün olduğu müddetçe evimizde kalmalıyız. Sosyal mesafe ve maske kurallarına son derece riayet etmeliyiz. Bir süre daha özlem hasreti çekmek zorundayız. Gelecek Allah’ın izniyle güzel olacaktır.  Yeter ki, umutlu ve tedbirli olalım.

Son olumlu gelişmeler bizi alacağımız tedbirlerden alı koymamalı. Aksine her zamankinden daha fazla dikkatli olmamız lazım. Kuralları sıkıca uygulamak durumundayız. Boşlarsak, ‘Tamam her şey bitti’ dersek, bu olumlu tabloyu olumsuzluğa dönüştürürüz. Allah muhafaza.!

 



Bu yazı 352 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI