Bugun...



HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Özümüze ve medeniyet değerlerimize uygun bir müfredat elzemdir

Millî Eğitim Bakanlığının paylaştığı “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” müfredat programını değerlendiren HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, özümüze ve medeniyet değerlerimize uygun bir müfredatın elzem ve acil bir ihtiyaç olduğunu söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 30-04-2024 18:59

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Özümüze ve medeniyet değerlerimize uygun bir müfredat elzemdir

 

 

TBMM Genel Kurulu'nda gündem dışı söz alan HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, MEB'in kamuoyu ile paylaştığı yeni müfredata ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Eğitim müfredatının, nesiller için hayati önem taşımakta olduğunu belirten Dinç, "Şimdiye kadar uygulanan Batı menşeli müfredat programları, neslimizi kadim değerlerinden uzaklaştırmış; inancına, kültürüne ve değerlerine yabancılaştırmıştır. Bu anlayış, Batı uygarlığı karşısında aşağılık kompleksine duçar olmuş, öğrenilmiş çaresizlik yaşayan nesiller yetişmesine sebep olmuştur. Birçok Batı ülkesi, bizim ülkemizden daha zor şartlara sahip olmasına rağmen, birçok gencimiz, ülkemizi terk etmeye başlamıştır. Asıl beka meselesi budur."

Dinç, şöyle konuştu:

"HÜDA PAR olarak neslimizin geleceği için maddi ve manevi dinamikleri esas alan yerli ve bütüncül bir müfredat oluşturulması çağrısında bulunuyoruz. İnancımıza ve medeniyet değerlerimize dayanmayan, ithal eğitim sistemi ve müfredat programı ile nesillerimizi ihya edemeyeceğimiz gibi geleceğimizi de inşa edemeyiz. Nesli kaybedersek medeniyetimizi ve geleceğimizi kaybederiz. Bu vesileyle özümüze ve medeniyet değerlerimize uygun bir müfredatın elzem ve acil bir ihtiyaç olduğunu hatırlatır Genel Kurulu saygıyla selamlarım." 




Bu haber 457 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Eğitim Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI