Bugun...



3. Ulusal Türkçe-Kürtçe Oyun Yazma Yarışmasının kazananları ödüllendirildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (DBŞT) 3. Ulusal Türkçe-Kürtçe (Kurmancî) Oyun Yazma Yarışması’nın kazananları ödüllerini aldı.

facebook-paylas
Tarih: 22-10-2023 17:52

3. Ulusal Türkçe-Kürtçe Oyun Yazma Yarışmasının kazananları ödüllendirildi

Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanlığı’nın yazılı metinleri çoğaltmak, tiyatro repertuarına yeni, özgün, çağdaş tiyatro eserleri ve yeni yazarlar kazandırmak amacıyla düzenlediği 3. Ulusal Türkçe- Kürtçe (Kurmanci) Oyun Yazma Yarışması ödül töreni yapıldı.

Birinciye 25 bin lira, ikinci 20 bin lira, üçüncü 10 bin lira, 1. ve 2. Mansiyon ise 7 bin 500'er lira ile ödüllendirilen yarışmanın töreni, Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

100 eserin müracaat ettiği yarışmada, seçici kurul tarafından yapılan değerlendirmenin ardından dereceye girmeye hak kazanan oyun yazarlarına programda ödülleri takdim edildi.

Ödül törenine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, daire başkanları ve sanatseverler katıldı.

Oyun Yazma Yarışmasının kazananları

Türkçe oyun yazma kategorisinde Ferdi Dalkılıç “Hitler” oyunu ile birinci, Özlem Erben “Gettoda Boks Başkadır” oyunu ile ikinci,  Abdullah Öztürk “Etabil ile Mübadil” oyunu ile üçüncü seçildi.

Cumali Büker “Merhaba Dünya” oyunu ile birinci mansiyon, Behice Maurer “Teyzem” oyunu ikinci mansiyon ödülüne layık görüldü.

Kürtçe oyun yazma kategorisinde ise Janya “Biriqî Zana” oyunu ile birinci Yılmaz Aksu “Em Kurdî Qonuşmîş Bikin” ile ikinci oldu.




Bu haber 484 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI