Bugun...



Hekimler: Zulmün en keskin ve ateşli olduğu nokta Gazze'dir

İşgalci siyonist rejimin Gazze'de yaptığı soykırıma tepki gösteren doktorlar, yaşanan katliama gözleri kapatmanın insani olmadığını belirterek, onların acısını paylaşmak için bu yürüyüşleri düzenlediklerini belirttiler.

facebook-paylas
Tarih: 07-01-2024 00:10

Hekimler: Zulmün en keskin ve ateşli olduğu nokta Gazze'dir


    

 

Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi Bursa'da da hekimler ve sağlık çalışanları yaşanan soykırıma tepki amacıyla "sessiz yürüyüş" eylemi gerçekleştiriyor.


İLKHA muhabirine konuşan hekimler, sağlık çalışanları ve hekimler olarak en zorlandıkları nokta, önüne gelen hastaya yardım edememek olduğunu belirterek bu nedenle onların acısını paylaşmak için bu yürüyüşleri düzenlediklerini belirttiler.

"Bu zulmün en keskin, yoğun ve ateşli olduğu nokta Gazze'dir"

 

Dr. Mustafa Çetin

Son günlerde Gazze'yi gündemden çıkarma çabalarını anlamadıklarını söyleyen Dr. Mustafa Çetin, "Dünyada ciddi bir zulüm var. Bu zulmün en keskin, yoğun ve ateşli olduğu nokta Gazze'dir. Bütün dünya Gazze'ye destek olmalıdır. Bizler de hekimler olarak gönlümüzden koptuğu gibi Gazze'ye destek olmak için buradayız. Gazze'de çocuklar ve insanlık ölmemelidir. Şu an Gazze'de insanlık ve çocuklar ölüyor. 54 tane meslektaşımız siyonist israil tarafından tutuklu olarak bekleniyor. Şehit olanları artık sayamıyoruz. Allah onlara rahmet eylesin." dedi.

"Onların acısını paylaşmak için bu yürüyüşleri düzenliyoruz"

Çetin, "Sağlık çalışanları ve hekimler olarak en zorlandığımız nokta önümüze gelen hastaya yardım edememektir. Bu nedenle onların acısını paylaşmak için bu yürüyüşleri düzenliyoruz. Yürüyüşlere savaş zulüm ve Gazze kendini toparlayana kadar devam edeceğiz. Direnişin sadece Gazze'de olmadığını Türkiye'den de böyle bir destek geldiğini bilsinler ve direnişlerine devam etsinler." şeklinde konuştu.

"Bu katliama gözleri kapatmanın insani olmadığını düşünüyoruz"

 

Doktor Elif Yaman

Zulmün, hiçbir zaman kabul edilebilecek ve alışılabilecek bir şey olmadığını belirten Doktor Elif Yaman, "Bir insan, hekim ve bir anne olarak israilin yapmış olduğu katliamı şiddetle kınıyorum. Bu katliama gözlerimizi kapatmanın insani olmadığını düşünüyorum. Gazze'de olan kardeşlerimizi Türkiye halkı olarak çok iyi anladığımızı ve onların hissiyat olarak çok kuvvetli bir şekilde yanında olduklarını hissediyorum. Bu ne zaman biter. Gazze'deki zulüm bittiği zaman biter. Bizler bunu ne zaman unuturuz. Gazze'deki zulüm bittiği zaman unuturuz. O zamana kadar elimizden dua, söylem ve gündemde tutarak onların yanındayız." diye belirtti.

"Yaşananlar bir zulüm ve işgaldir"

 

Hasan Solbil

Türkiye'den baktığımız zaman çok yakın bir ülkede olmadığını söyleyen Hekim Hasan Solbil, "Önemli olan bir ses ve hareket çıkarmaktır. Uzaktan olmak yetmez. Harekete geçmek gerekiyor. Bir insan ve hekim olarak Gazze'deki insanlar, hekimler için yapılan bir hareketimizdir devamı da gelecektir. Şu an iki taraflı yapılan bir savaş değildir. Yaşananlar bir zulüm ve işgaldir. Maddi-manevi olarak bütün dünyaya kardeşlerimiz için sesimizi çıkartacağız." diye konuştu. 




Bu haber 618 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI