Bugun...



Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah: Aruri suikastı karşılıksız kalmayacak

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, "Eğer siyonist düşman, Lübnan'a savaş açmayı düşünüyorsa, onlara karşı savaşımız sınırsız, kontrolsüz ve kuralsız olacaktır. (Aruri suikastı) Bu suç cevapsız ve cezasız kalmayacaktır." dedi.

facebook-paylas
Tarih: 04-01-2024 00:30

Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah: Aruri suikastı karşılıksız kalmayacak

 

 

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Kasım Süleymani'nin katledilişinin 4'üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma töreninde konuştu.

Aksa Tufanı harekatın ve sonrasındaki sonuçlardan birinin, Filistin halkı içinde ve ülke düzeyinde direniş seçeneğine yönelik desteğin artması olduğunu belirten Nasrallah,"Aksa Tufanı, Filistin halkının kendi halkını, kutsallarını, tarihini unutamadığını kanıtladı. Aksa Tufanı'nın sonuçlarından biri de Filistin meselesinin unutulup tasfiye edildikten sonra yeniden canlanması ve dünyanın her yerinde yeni bir çözüm arayışının dayatılmasıdır." dedi.

"Aksa Tufanı israili yok olma yoluna soktu"

İşgalci rejimin, hiçbir uluslararası karara saygı duymadığının dünya tarafından açıkça görüldüğünü söyleyen Nasrallah, "Aksa tufanı ve sonrasında yaşananlar, 'normalleşme' yoluna yıkıcı bir darbe vurdu. Siyonist varlığın insanları israil ordusuna ve onun güvenlik servislerine olan güvenini kaybetmiş durumda ve bu da israilin varlığının temelini etkiliyor. Güvenlik duygularını kaybederlerse burada yaşayamazlar çünkü Filistin topraklarıyla bağlılıkları sahte ve ikiyüzlüdür. Sonuç olarak  Aksa Tufanı israili yok olma yoluna soktu." diye konuştu.

"Eğer zayıfsan dünya seni tanımaz"

Gazze'de işlenen büyük bir zulme rağmen direnişin ciddi bir kuvvet ortaya koyduğuna işaret eden Nasrallah, "Yaşadığımız bu deneyim bize şunu gösteriyor; eğer zayıfsan dünya seni tanımaz, savunmaz, senin için ağlamaz. Seni koruyan şey gücündür, cesaretindir, yumruklarındır, silahlarındır, füzelerindir, savaştaki varlığındır. Eğer güçlüysen, saygını dünyaya empoze edersin. Gazze'de yaşananlar, uluslararası sistemin, uluslararası kurumların ve uluslararası toplumun hiçbir insanı koruyamadığını kanıtladı ve bu hepimiz için bir derstir." ifadelerini kullandı.

Aksa Tufanı'nın, Gazze'de her gün insanların ölümüne neden olan ABD'nin topluma sunulan imajını yok ettiğini söyleyen Nasrallah, ABD'nin, Gazze'deki katliamların durdurulmasına engel olduğunu kaydetti.

Aksa Tufanı'nın sonuçlarından birinin de "güçlü israil imajının kırılması" olduğunu ve harekatın işgal rejimini yok olma yoluna soktuğunu vurgulayan Nasrallah, "Filistin toprakları denizden nehre kadar yalnızca Filistin halkınındır." diye ekledi.

"Aruri suikastı cezası kalmayacaktır"

Nasrallah, şunları kaydetti:

"Eğer siyonist düşman, Lübnan'a savaş açmayı düşünüyorsa, onlara karşı savaşımız sınırsız, kontrolsüz ve kuralsız olacaktır.

Kim bizimle savaşmayı düşünüyorsa Allah'ın izniyle pişman olacaktır ve bizimle savaş çok çok pahalıya mal olacaktır.

(Aruri suikastı) Bu suç cevapsız ve cezasız kalmayacaktır. Sizinle bizim aramızda meydanlar, günler ve geceler vardır." 




Bu haber 493 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI