Bugun...



2024-2025 yılı medrese kayıtları başladı

2023-2024 eğitim öğretim yılı faaliyet döneminin sona yaklaştığı bu günlerde yarıyıl tatili ve sonrasında eğitimlerini medreselerde devam ettirmek isteyen öğrenciler için medrese kayıt başvuruları alınmaya başlandı.

facebook-paylas
Tarih: 15-05-2024 17:59

2024-2025 yılı medrese kayıtları başladı

 

 

Bünyesinde bulundurduğu medreselerde Hafızlık ve İslami ilimler alanında eğitim veren Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA), yeni öğrenci alımları için kayıtların başlatıldığını duyurdu.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer, tüm duyarlı öğrenci ve velileri metrelere sahip çıkmaya davet etti.

Kayıt süreci ile ilgili konuşan Molla Özer, "Her yıl olduğu gibi bu sene de medreselerimizde öğrenci kaydı almaya başladık. Bayramdan sonra inşallah aldığımız bu kayıtları medreselerimize davet edip 3 aylık eğitimden geçireceğiz. Çağrımız halkımızın medreselere sahip çıkmalarıdır. Çocuğuna manevi değerlerini, ahlakını, adabını evde veremeyen velilerimiz, çocuklarını vahyin nurundan istifade eden bu mekanlara göndermelerini tavsiye ediyorum. Çocuklar bu mekanlara gönderildiği zaman Kur'an, tefsir, fıkıh, hadis ve medreselerde okutulan nahv ile sarf gibi ilimleri öğrenmiş olacak. Dolayısıyla topluma yararlı fertler ve öncülük yapabilecek nesiller yetişecek." dedi.

"Şer odaklarının saldırılarına karşı medreselerin idamesi için imkanlarımızı seferber etmeliyiz"

Molla Özer, "Bu medreseler toplum için manası çok büyüktür. Yüzyıllardır halkın desteğiyle varlığını korumuştur. Bizler yine medreselere sahip çıkmalı ve çocuklarımızı bu mekanlara göndermeliyiz. Çocuklarımızın hem dünyasını hem ahiretini kurtarmak istiyorsak mutlaka bu mekanlardan ve sunduğu imkanlardan istifade edelim." ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda medrese ve İslami diğer eğitim kurumlarına yönelik yapılan sözlü saldırılara da değinen Molla Özer, "Bilindiği üzere son yıllarda özellikle medreselere, Kur'an'ın okunduğu merkezlere şer odakları tarafından ciddi ve organizeli saldırılar yapılmaktadır. Bu saldırılara karşı bizlerde bu imkanların muhafazası, idamesi ve iaşesi için elimizden gelen tüm imkanlarımızı seferber etmeliyiz." şeklinde konuştu.

 




Bu haber 388 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI