Bugun...



Diyarbakır’da "ÇEDES"le buluşan çocuklar değerlerine sahip çıkıyor

"Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" projesi kapsamında Diyarbakır'da düzenlenen programda sahne alan öğrenciler, ilahi ve ezgiler seslendirirken Filistinli kardeşlerini unutmayarak Gazzeli çocukları selamladı.

facebook-paylas
Tarih: 29-11-2023 16:52

Diyarbakır’da

Diyanet İşleri Başkanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" projesi kapsamında Diyarbakır'da program düzenlendi.

ÇEDES kapsamında akaid ve adap programlarının yanı sıra düzenlenen siyer yarışmasında dereceye giren öğrenciler için Diyarbakır Yenişehir Gençlik Merkezinde ödül programı gerçekleştirildi.

Düzenlenen programda selamlama konuşmalarının ardından kız öğrencilerden oluşan ilahi korosu tarafından tasavvuf içerikli ilahiler seslendirildi. Programda sahne alan bazı çocuklar, Filistinli akranlarına olan desteklerini ifade ederek Gazzeli çocuklara selam gönderdi.

Kudüs Fatihi Selahaddin-i Eyyubinin hayatının anlatıldığı programın içeriği ve ÇEDES'le konuşan Yenişehir Gençlik Merkezi Manevi Danışmanı Mehmet Ali Aysu, proje kapsamında yürütülen faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

"Çocuklarımız hem sportif aktivitelerde bulunuyor hem de manevi değerlerini geliştiriyor"

Aysu, "Diyanet İşleri Başkanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının ortak hareket ettiği bir protokolle 'Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum' projesi gerçekleştiriliyor. Bu projede çocuklar özellikle sokak veya kötü ortamlara bulaşmaması için evlatlarımızı gençlik merkezine getiriyor hem sportif aktivitelerde bulunuyor hem de manevi değerlerin gelişmesi için projeler uyguluyoruz. 3 yıldır bu projeyi uyguluyoruz ve elhamdülillah semerelerini almaya başlamışız." dedi.

Çocukların; manevi anlamda sevgi, saygı, anne-babaya itaat ve çevreye duyarlılık noktasında birçok seminer ve bilgilendirmelerden geçtiklerini belirten Aysu, proje kapsamında manevi konularda ziyaretlerde bulunduklarını, bununla ilgili programlar düzenlediklerini söyledi.

Düzenlenen Siyer yarışmasıyla ilgili bilgi aktaran Aysu, "Bu yaz tatilinde çocuklarımızla Diyanetin hazırladığı 'Dinimi öğreniyorum' adlı kitabın ilk yarısı olan fıkıh ve akide noktasında bir yarışma sınavını yaptık. Yarışma sınavında dereceye giren çocuklarımıza ödüller verdik. Dün itibari ile de kitabın 2'nci bölümü olan siyer ve manevi eğitim noktasında sınav yaptık. Elhamdülillah çocuklarımızın yüzde 90'ı sınavda başarılı oldu. Hem Peygamber Efendimizin hayatını hem de sevgi ve saygıyı öğrendiler." ifadelerini kullandı.

Aysu, "Çocuklarımıza yarışmanın ödüllerini vermek üzere bir program tertip ettik. İlk 3'e giren çocuklarımıza para ödülü ve başarılı olan tüm çocuklarımıza da içinde değişik hediyelerin olduğu çantalar vereceğiz. Böylece hem çocuklarımızı ödüllendirmiş olacağız hem de diğer çocuklara da teşvik sağlayacağız." şeklinde konuştu.

Program, siyer yarışmasına katılan ve dereceye giren öğrencilere hediye takdimi ile sona erdi.




Bu haber 927 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI