Bugun...



81 Baro İsrail'in Filistin'e Yönelik Saldırılarını Kınadı

"Katliama Sessiz Kalmak Katliama Ortak Olmaktır"

facebook-paylas
Tarih: 28-05-2024 00:20

81 Baro İsrail'in Filistin'e Yönelik Saldırılarını Kınadı

 

 

Türkiye genelinde çeşitli olaylara anında tepki veren baroların, İsrail'in Filistin'e uyguladığı şiddet karşısındaki sessizliği birçok kesimden tepki aldı. Bu sessizliği bozarak bugün 81 Baro ortak bir bildiri yayınladı ve saldırıları kınadı. Ortak metinde şu ifadelere yer verildi:

"İsrail savaş uçakları tarafından 26 Mayıs tarihinde Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde yerinden edilmiş ve çadır kentlerde yaşayan sivil Filistin halkına yönelik gerçekleştirilen hava saldırısında, ilk belirlemelere göre 45'ten fazla Filistinli yaşamını yitirmiş, onlarca Filistinli ise yaralanmıştır.

Daha üç gün önce Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'in Refah'taki askeri saldırılarını ve tüm eylemlerini durdurması gerektiğine hükmetmişken, İsrail'in Refah'ta sivil halka karşı gerçekleştirdiği katliam, İsrail devletinin ne insani bir değeri ne de uluslararası hukuku tanıdığını göstermektedir.

Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail'e karşı aldığı kararlardan ilki, 'Gazze'deki Filistinli grubun kısmen ya da tamamen fiziksel olarak yok olmasına yol açabilecek yaşam koşullarına neden olabilecek askeri saldırıların ve Refah'taki diğer eylemlerin derhal durdurulması' şeklindeyken, İsrail'in bu kararları yok sayan saldırısı, İsrail devletinin çok açık şekilde devlet terörü uyguladığını göstermektedir.

İnsan haklarından, demokrasiden, yaşam hakkının kutsallığından söz eden ülkeleri ve uluslararası kuruluşları, İsrail'e karşı en sert tepkiyi vermeye, İsrail'in hukuk dışı saldırı ve katliamlarını sonlandırmak için harekete geçmeye çağırıyoruz.

Bilinmelidir ki, 'hiçbir şey yapılmayarak, sessiz kalınarak da adaletsizliğe ortak olunabilir.' İsrail'in aylardan beri Gazze başta olmak üzere Filistin kentlerine ve en son Refah'ta gerçekleştirdiği insanlık dışı saldırı karşısında sessiz kalan her ülke, her uluslararası kuruluş ve her insan da bu adaletsizlikten sorumludur.

Bu zulme sessiz kalanlar tarih ve hukuk önünde mutlaka suç ortağı olarak anılacak ve tarihe kara bir leke olarak geçeceklerdir.

İsrail devleti, tüm dünyanın gözü önünde Uluslararası mevzuat ile Türk Ceza Kanunu (TCK) m:76 ve 77. maddelerinde de düzenlendiği gibi Soykırım ve İnsanlığa Karşı Suçları işlemiş ve işlemeye devam etmektedir. Bu nedenlerle TCK m:13/3 gereğince, bu suçları işleyen fail ve faillerin Türkiye'de yargılanmaları için Adalet Bakanımıza talepte bulunuyoruz. Zira bu çağrımız, uluslararası mevzuat kadar ulusal mevzuatın da bir gereğidir.

Bizler, aşağıda imzası bulunan barolar olarak, İsrail'in Refah'ta sivil halka yönelik gerçekleştirdiği insanlık dışı katliamı en sert şekilde kınıyor; yaşam hakkından, hukuktan yana olan herkesi, her ülkeyi İsrail'in barbarca saldırılarını önlemeye ve Filistin halkıyla yan yana olmaya davet ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Bildiriye imza atan barolar: Adana Barosu, Edirne Barosu, Malatya Barosu, Adıyaman Barosu, Elazığ Barosu, Manisa Barosu, Afyonkarahisar Barosu, Erzincan Barosu, Mardin Barosu, Ağrı Barosu, Erzurum Barosu, Mersin Barosu, Aksaray Barosu, Eskişehir Barosu, Muğla Barosu, Amasya Barosu, Gaziantep Barosu, Muş Barosu, Ankara Barosu, Giresun Barosu, Nevşehir Barosu, Antalya Barosu, Gümüşhane Barosu, Niğde Barosu, Ardahan Barosu, Hakkari Barosu, Ordu Barosu, Aydın Barosu, Hatay Barosu, Osmaniye Barosu, Artvin Barosu, Iğdır Barosu, Rize Barosu, Balıkesir Barosu, Isparta Barosu, Sakarya Barosu, Bartın Barosu, İstanbul Barosu, Samsun Barosu, Batman Barosu, İzmir Barosu, Siirt Barosu, Bayburt Barosu, Kahramanmaraş Barosu, Sinop Barosu, Bilecik Barosu, Karabük Barosu, Sivas Barosu, Bingöl Barosu, Karaman Barosu, Şanlıurfa Barosu, Bitlis Barosu, Kars Barosu, Şırnak Barosu, Bolu Barosu, Kastamonu Barosu, Tekirdağ Barosu, Burdur Barosu, Kayseri Barosu, Tokat Barosu, Bursa Barosu, Kırıkkale Barosu, Trabzon Barosu, Çanakkale Barosu, Kırklareli Barosu, Tunceli Barosu, Çankırı Barosu, Kırşehir Barosu, Uşak Barosu, Çorum Barosu, Kilis Barosu, Van Barosu, Denizli Barosu, Kocaeli Barosu, Yalova Barosu, Diyarbakır Barosu, Konya Barosu, Yozgat Barosu, Düzce Barosu, Kütahya Barosu, Zonguldak Barosu.




Bu haber 450 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI