Bugun...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki: Depremde maddi zarar 100 milyar dolar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremin neden olduğu maddi hasarın 100 milyar dolar olduğunu açıkladı.

facebook-paylas
Tarih: 28-06-2023 00:15

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki: Depremde maddi zarar 100 milyar dolar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde konutların en kısa sürede bitirileceğini belirtti.

Bakan Özhaseki şunları söyledi: "Türkiye'nin de en zor seçiminde şimdi sizler yine sağduyudan, doğrudan yana oyununuzu kullandınız ve Sayın Cumhurbaşkanımızı da Cumhurbaşkanlığı makamına kadar çıkardınız. Allah kötülere fırsat vermesin, Kandil'deki katilleri sevindirmesin diye dua ettik. Allah bu ülkeden çıkıp Türkiye'ye düşmanlık yapan bir ülkenin kucağındaki şizofren yapıya FETÖ denen belayı sevindirmesin diye de hep dua ettik. Sizler de destek verdiniz, bugünlere kadar geldik. Biz şimdi yine çalışacağız, gayret edeceğiz.

Emeğimizi hiç esirgemeyeceğiz. Biz biliyoruz ki Allah bizi mahcup etmesin diye dua ederken, bir taraftan da duamızın ucunda hep siz vardınız. Sizlerin o duaları sayesinde ayaktayız. Deprem gibi bir felaket çıktı karşımıza. Yüzyıllık değil, emin olun bin yıllık. Bu Anadolu topraklarında kurduğumuz medeniyetimizin başına gelen en büyük bela deprem. 11 ilimizi etkilediği gibi bine yakın köyümüzü ve ilçemizi de etkiledi. 850 bin bağımsız birim yıkıldı. Bunların hepsi yapılacak. O bölgelerden çıkmayacağız."

Depremde nedeniyle oluşan maddi hasara değinen Bakan Özhaseki, "Bütün bakan arkadaşlarımız deprem bölgelerinde görevli. Bayram namazını o bölgede kılacaklar. Ben yarın Kahramanmaraş tarafına gidiyorum. Onların evlerini yapıp teslim edinceye kadar orada olacağım. İnsanlar dönüp bizlere, 'Allah sizden razı olsun', 'hakkımız helal olsun' diyene kadar oralardayız. Oradan hiç ayrılmayacağız. Bunu herkes bilsin. Ne söz vermişsek bu sözlerin hepsini tutacağız. Kolay değil. 50 bin canımız toprakta. Onları karşılayacak ve geri getirecek bir durumumuz yok. Maddi zararı soruyorsanız 100 milyar dolar. Öyle bir şey bütçede var mı? Yok ama Allah Kerim. Biz inanıyoruz" dedi.




Bu haber 702 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI