Bugun...



9. ÜSKÜDAR KİTAP FUARI 25 ŞUBAT TARİHİNE KADAR BAĞLARBAŞI KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ’NDE!

“Kültür Sanatın Merkezi, Kitapseverin Adresi” olan Üsküdar’da; gerek yayın çeşitliliği gerekse de katılımcı sayısı olarak İstanbul’un önemli kültürel etkinliklerinden olan Üsküdar Kitap Fuarı 9. Kez kapılarını kitapseverlere açtı. 2015 yılında tüm kitapseverleri buluşturma hedefiyle yola çıkan Üsküdar Kitap Fuarı, bu yıl 120 yayınevi, 550 yazar ve 750 etkinlik ile İstanbullularla buluşuyor. Üsküdar Kitap Fuarı çok uzun zamandır bir ilçe kitap fuarı olma özelliğini aşarak özlemle beklenen bir kültür buluşması haline gelmiş durumda.

facebook-paylas
Tarih: 18-02-2024 17:18

9. ÜSKÜDAR KİTAP FUARI 25 ŞUBAT TARİHİNE KADAR BAĞLARBAŞI KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ’NDE!

 

 

Açılışı TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Yaptı

Her yıl özel bir konuk tarafından açılışı yapılan Üsküdar Kitap Fuarı’nın dokuzuncusu yine çok özel bir isimle açıldı.  9. Üsküdar Kitap Fuarı’nın açılışı kitaba olan sevgisiyle bilinen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş tarafından yapıldı.

Bu yıl fuarın onur konuğu olan sevilen tarihçi ve yazar Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu ile fuarın onur yazarı; kaleme aldığı eserlerle Türk şiirinde bir ekol oluşturan şair İbrahim Tenekeci Üsküdar Kitap Fuarı’nın açılış töreninde salonda bulunanlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Açılışta konuşan TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, "Üsküdar hem tarihin içinde olan bir şehir, hem de tarihi bugünle yaşayan bir şehir. Üsküdar Fetih gören bir şehir ve yarımadayı seyrederek tarihi bugünde yaşayan bir şehir. Bu tür etkinlikleriyle geleceğe tarih yazan bir şehir” dedi.

Kurtulmuş sözlerini şöyle sürdürdü:

“31 Mart'tan sonra yapacağı 3 tane proje sundu başkanım, o projelerin gerçekleşmesini sağlayacağız. Bir taraftan teknoloji merkezleri, bir taraftan nevmekanlar, kütüphaneler ve şehrin merkezinde birçok proje yapıldı. Kitap fuarı için buradayız. Kitap okumak hayatın temel dinamiğidir. Kitap sadece cümle ve sayfalardan ibaret değil, hayatın kendisidir. Burada 9'uncusunu gerçekleştirdiğimiz kitap fuarında emek olduğunu görüyoruz. 70 yayınevi, 550'e yakın yazar yer alacak. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Kurtulmuş: "Gençler; Türkiye'nin geleceği sizin omuzlarınızda"

“Gençler sizin önünüzde fevkalede büyük bir birikim olduğunu ifade etmek isterim. Türkiye olarak büyük bir ayrıcalığa sahip olduğumuzu farkında olmalıyız. Üsküdar'ın herhangi bir sokağında yürürken bir sokaktan geçmiyor, o sokakta asırlardır nice insanların birikimlerini de görüyoruz. İstanbul'un neresine bakarsanız bakın büyük bir medeniyeti, büyük bir kültürü görüyoruz. İstanbul'da ki bu tarihi anımsamak mecburiyetindeyiz. Kökü sağlam olmayan hiçbir ağacın yeryüzünde sağlam olmayacağı gibi, kökü sağlam olmayacağı hiçbir milletin de uzun süreli hedeflerinin olması mümkün değildir. Okumak pasif değil, büyük bir eylemdir. Ben Türkiye'nin geleceğinden umutluyum. Türkiye'nin gençlerinden ümitliyiz. Türkiye Yüzyılı adını verdiğimiz Cumhuriyet'in ikinci asrında çok büyük işleri planlamak ve gerçekleştirmek zorundayız. Bu yüzden Türkiye'nin geleceği sizin omuzlarınızda.."

Türkmen: “Üsküdar tarihin, kültürün beşiği, bir okuma şehridir”

9'uncu kitap fuarının açılışında kürsüye gelen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise,"Üsküdar kitap fuarı böyle önemli bir fuarda özellikle gençlerle bir araya gelmek bizi mutlu etti. Üsküdar gelenekleri olan bir ilçe, huzurun başkenti.  Üsküdar'ın tarihi İstanbul'dan eski desek yeridir. Üsküdar tarihin kültürün beşiği, bir okuma şehridir. Üsküdar'a bir takım projeler yapıyoruz ama en çok yakışan kitap fuarı. Bu yıl 9'uncu düzenliyoruz. İnşallah 9 gün sürecek burada. Yayın evlerine teşekkür ederim. 120 yazar, 550 yayınevi katıldı. Her yıl bir onur konuğumuz ve onur yazarımız oluyor bu sene onur konuğumuz hepimizin yakından tanıdığı değerli dostumuz İbrahim Tenekeci ve onur konuğumuz Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu buradalar onlarada teşekkür ediyorum. Üsküdar kitap fuarımız Tüyap'tan sonra en önemli fuarı ve Üsküdar İstanbul'un merkezi. Buarada kitaba, yazara ulaşmak kolay, buranın ulaşımı kolay. Bu yıl 300 bini aşkın kişiyi ağırlamak istiyoruz. Gençler özellikle kitaba çok ilgililer teşekkür ediyorum. Ne olacak bu gençlerin haline diyenlere, ben de helal olsun gençliğimize diyorum ve gurur duyuyorum. Üsküdar'da bu sanat etkinlikleri çok önemli. Bu bu kitap fuarına neler katabiliriz diye hocalarımızla ve yazarlarımızla konuşuyoruz. Nevmekanlarımız çok önemli 5 tane oldu hayırlı olsun. Kitap fuarına özel yeni üç projemiz var“ diye konuştu.




Bu haber 723 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Kültür Sanat Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI