Bugun...



Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Mevlid-i Nebi etkinliğine davet

Peygamber Sevdalıları Mevlid-i Nebi etkinliği tertip komitesi, 28 Nisan Pazar günü saat 13.30'da Diyarbakır Nevruz Park miting alanında düzenlenecek "Cihad Önderi Hazreti Muhammed" temalı Mevlid-i Nebi etkinliğine davet etti.

facebook-paylas
Tarih: 14-04-2024 15:58

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Mevlid-i Nebi etkinliğine davet

 

Her yıl olduğu gibi bu sene de Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından 28 Nisan Pazar günü saat 13.30'da Diyarbakır Nevruz Park miting alanında gelenekselleşen Mevlid-i Nebi etkinliği düzenleniyor.

Düzenlenecek etkinliğin duyusunu yapan Peygamber Sevdalıları Mevlid-i Nebi Etkinliği Tertip Komitesi, tüm Diyarbakır halkını 28 Nisan Pazar günü saat 13.30'da Diyarbakır Nevruz Park miting alanında yapılacak olan etkinliğe davet etti.

Duyuruyu, Peygamber Sevdalıları Mevlid-i Nebi Etkinliği Tertip Komitesi Başkanı Menaf Adıyaman okudu.

Konuşmasına "Andolsun ki, Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah'ı çok zikredenler için Resulullahta güzel örnekler vardır." ayetiyle başlayan Adıyaman, "Değerli Peygamber Sevdalısı Halkımız! Bir nisan ayına daha Efendimizin dünyaya viladeti ile birlikte rahmet ikilimine girmiş bulunmaktayız. Nisan ayı gelince; ortam huzurlu bir atmosfere girer, efendimizin doğumu ile bir vuslat iklimi yaşanır. Bizler de Peygamber Sevdalıları olarak; her yıl geleneksel hale getirdiğimiz Mevlid-i Nebi'nin heyecan ve coşkusunu yaşıyoruz." dedi.

"Mevlid-i Nebi etkinliğimizin teması 'Cihad Önderi Hazreti Muhammed' olarak belirlenmiştir"

Peygamber sevdalıları Vakfı olarak, her yıl nisan ayında Resul-i Ekrem Sallallahuı Aleyhivesellemi anma ve anlama kastıyla birçok merkezde Mevlid-i Nebi etkinlikleri düzenlediklerini hatırlatan Adıyaman, " Bu yıl da nisan ayında yine birçok farklı merkezde Mevlid-i Nebi etkinlikleri yapılacaktır. Bu yıl yapacağımız Mevlid-i Nebi etkinliği, Gazze'de yaşanan soykırım, katliam ve hüznün gölgesinde yapılmaktadır. Rabbim bu soykırımın müsebbibi olan zalimler güruhunu Kahhar ismiyle kahretsin." ifadelerini kullandı.

Adıyaman, "Bu durum bize, Hazreti Muhammed'i anlamaya ne kadar da muhtaç olduğumuzu bir kez daha hatırlatmaktadır. İçinde bulunmuş olduğumuz bu soykırım, katliam ve acı feryatların bitmesi, kurtuluş ve selamete ermesinin, ümmetin birlik ve beraberliğinin ancak Resulü Ekrem Aleyhisselatu vesselam'ı anlamak, onun sireti ile sünnetini okumak ve yaşamakla mümkün olacak. Bu vesileyle bu yılki Mevlid-i Nebi etkinliğimizin teması 'Cihad Önderi Hazreti Muhammed' olarak belirlenmiştir." şeklinde konuştu.

"Peygamber Sevdalısı halkımızı Nevruz alanında yapılacak olan etkinliğe davet ediyoruz"

Gaye ve temennilerini paylaşan Adıyaman, "Yapılacak olan Mevlid-i Nebi etkinliğinin bahar havasında kutlanması; eş, dost ve akrabaların davet edilmesi ve aynı zamanda etkinlik gününe kadar resul-i Ekrem Aleyhissalatu vesselam'a salavatı şerife getirilmesidir. Aynı zamanda bu ayı, Efendimiz 'in viladeti hürmetine ikram ve ihsan ayı olarak bilip öyle idrak etmemizdir." diye belirtti.

Tüm Diyarbakır halkını etkinliğe davet eden Adıyaman, şu ifadelere yer verdi:

"Cihad Önderi Hazreti Muhammed temalı Mevlid-i Nebi etkinliği ile alakalı gerekli olan bütün başvurularımız düzenleme kurulu üyelerimizle birlikte yapılmıştır. Bu kapsamda 28 Nisan pazar günü saat 13.30'da Diyarbakır Nevruz Miting Alanında etkinliğimizi yapmayı planlıyoruz. Siz değerli Peygamber Sevdalısı halkımızı da bu vesileyle şimdiden, bu rahmet ikliminde, Efendimiz Muhammed Aleyhisselatu Vesselam'ı anma ve ona olan bağlılığımızı gösterme adına 28 Nisan Pazar günü saat 13.30'da Nevruz alanında yapılacak olan etkinliğe davet ediyoruz."

 




Bu haber 870 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI