Bugun...



Adalet Bakanı Tunç'tan BM'nin ateşkes kararıyla ilgili açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, BM Genel Kurulu'nun ateşkes kararı alması hakkında değerlendirdi.

facebook-paylas
Tarih: 29-10-2023 07:54

Adalet Bakanı Tunç'tan BM'nin ateşkes kararıyla ilgili açıklama

 

 

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Tunç, BM'nin kararının  siyonist işgal rejiminin Gazze'de savaş suçu işlediğine, soykırım yaptığına ve insanlığa karşı suç işlediğine dair önemli tespit olduğunu söyledi.

Tunç, "israilin Gazze’ye yönelik saldırıları hakkında hemen uygulanabilir kalıcı ve sürekli ateşkes çağrısına ilişkin 27 Ekim tarihli BM Genel Kurulu kararı, israilin savaş suçu işlediğine, soykırım yaptığına ve insanlığa karşı suç işlediğine dair önemli bir tespittir." dedi.

"BM Genel Kurulu Kararı, uluslararası hukuk açısından yumuşak hukuk (soft law) tabir edilen nitelik taşıması ve uluslararası hukukun konuyla ilgili olarak ne olduğuna ilişkin tespitler içermesi bakımından önem taşımaktadır" diyen Tunç, geçmişte bu tür kararların Lahey Uluslararası Adalet Divanı yargılamalarında delil olarak kabul edildiğini vurguladı.

Tunç, "Yüksek bir çoğunlukla kabul edilen bu tür kararlar geçmişte Lahey Uluslararası Adalet Divanı yargılamalarında delil olarak kabul edilmiştir. İsrail önünde sonunda çocuk katliamlarının, sivilleri hedef alan saldırıların hesabını Adalet Divanı önünde vermeye başladığında BM Genel Kurulu Kararına atıf yapılacak, katliam emrini veren İsrail’in tüm üst düzey yetkilileri olmak üzere konuya dahli olan tüm sorumluların açık bir suç işleme kastı olduğu gerekçesi ile cezalandırılacaktır. İsrailli yetkililer başta Cumhurbaşkanı ve Başbakanları olmak üzere er ya da geç insanlık önünde hesap vermekten kaçamayacaktır". ifadelerini kullandı. 
 




Bu haber 373 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI