Bugun...



Adanalılar: Yerel yönetimler hizmet yapmıyor

Adana'da karşılaştıkları sorunları dile getiren vatandaşlar, çoğalan sinekler, yetersiz metro ağı ve birçok sıkıntıyla yaşam sürdürmelerine rağmen, yetkililerin sorunlar karşısında duyarsız ve yetersiz kaldığını belirttiler.

facebook-paylas
Tarih: 25-05-2024 00:15

Adanalılar: Yerel yönetimler hizmet yapmıyor

 

 

 

Adana'da yaşayan vatandaşlar, her sene karşılaştıkları sorunlarla bu sene de yüzleştiklerini fakat yerel yöneticilerin bu sorunlara kalıcı çözümler üretemediklerinden yakınıyorlar.

Adanalılar, yetkililerin bir an önce daha yaşanılabilir bir kent için harekete geçmeleri ve gerekli hizmetleri sunmaları çağrısında bulundular.

"Belediyenin çalışmasını göremiyoruz"

Havaların ısınmasıyla birlikte sineklerin çoğaldığı ve yaşam alanlarına rahatsızlık verdiğini söyleyen Ertuğrul Kamışlı, "Şu an şehirde bir sinek problemi var. İnsanlar artık gece evinde yatamaz duruma geldi. Çok büyük sıkıntı, şu an için belediyenin hiçbir çalışmasını göremiyoruz. Yetkililerle aynı şehirde yaşıyoruz zaten onlar da en az benim kadar iyi biliyorlardır bu konuyu. Zamanından önce lağımların, vesaire yerlerin ilaçlanması gerekiyor. Buna gerekli önem verilmemiş, şu an çok kötü bir durumda. Gösteri amaçlı ilaçlama yapıyorlar.  Görüyoruz birkaç tane geçiyor ama o sıkıntıya çare olmuyor. Yetkililer her şeyi zamanında yaparlarsa iyi olur. Sinek çıktıktan, yumurtlama dönemi geçtikten sonra bir anlamı yok." diye konuştu.

"Metro güzergâhı çarşıdan başlamalı"

Mevcut metro güzergahı ve sayısının yetersiz kaldığını vurgulayan Kamışlı, "Adana'da yoğun bir trafik var. Caddeler yetersiz kalıyor, caddelerin etrafı ev olduğundan yolda yapılamıyor. Adana'da metro var fakat güzergahı sadece yüzde 5'ini karşılıyor. 45 yaşındayım, Adana'da daha metroya binme ihtiyacı duymadım çünkü o güzergâhta bir işim yok, çok kısıtlı bir alan. Aracım var fakat aracımı alıp dışarı çıkmak istemiyorum, gideceğim yerlere biraz yoruluyorum ama yürüyerek gitmeyi tercih ediyorum. Metro güzergâhı çarşıdan başlamalı, baraj yolu, Turgut Özal, Turgut Özal'ın sonuna kadar ve Kabasakal Mezarlığı'na kadar getirmeli." şeklinde konuştu.

"Adana'da park ve sokak temizliklerine önem verilmiyor"

Adana'da çevre kirliliğine önlem alınmadığını ve gerekli temizlik hassasiyetinin gösterilmediğini, bununla birlikte birçok problemi olduğunu ifade eden Tufan Yıldız, "Adana'da park ve sokak temizliklerine önem verilmiyor. Biz yeni gelen başkanları neden seçtik? Gidenlerden daha iyi iş yapsınlar diye. Ama görevlerini yapmadıklarını görüyorum şu anda. Geceleri sinekten yatamıyoruz, özellikle 'yakar' diye bir sinek var, bunun çözümünü nasıl buluyorlar bilmiyorum ama yetkililerin derhal çözüm bulması lazım. Metro hattı Adana için yetersiz. Metro hattımız Balcalı'ya, Şehir Hastanesi'ne gitmesi lazım. Bir yerden başka bir yere gitmek için 2-3 minibüs değiştiriyoruz ama metro ile gitsek bir sefer ücret ödeyip, istediğimiz yere rahat bir şekilde ulaşacağız. Adana'da trafik sıkıntısı da var. Eski Büyüksaat güzergâhında yolun açılması lazım, minibüslerin yükü hafiflesin, park etrafında çok tıkanma oluyor." ifadelerini kullandı.

"Alternatif yolların üretilmesi gerekiyor"

Sinek ve trafik sorunu yaşadığını aktaran Mehmet Emin Hasar, "Adana'da genel sıkıntımız öncelikle sinek, ilaçlandırmayı çoğaltsınlar. Bunun dışında trafik. Okul giriş saatleri içerisinde trafikle başa çıkılmıyor, alternatif yolların üretilmesi gerekiyor. Adana'da metro yok, tramvay var. Metro'nun geçmesi gereken yerler hastaneler, stadyum, havalimanı oralara gitmesi gerekiyor ama bizimki köylü garajından başlayıp deliler hastanesine gidiyor." dedi.

"Vatandaşı düşünen kimse yok"

Trafiğin çoğu zaman tıkanacak duruma geldiğini belirten Salih Hazaran, "Adana'da trafik sorunu çok, İstanbul'u geçmiş sanki gidiyorsun arkadan korna çalıyor, neredeyse kavga edecek. Vatandaşı düşünen kimse yok. Gelenler, gidenler koltuk para ve şöhret peşinde. Türkiye güllük gülistanlık her şeyimiz var ama çiftçilik bitti her şey bitti. Adana'da şu anki metro da yetersiz. Metronun Balcalı, şehir merkezi, baraj yolu gibi yerlere gitmesi lazım." diye konuştu.

"Ulaşım konusunda tek yönleri azaltmaları lazım"

Kentte çok fazla tek yön yol olduğunu, bunların çift yöne çıkarılarak trafiğin rahatlatılması gerektiğine vurgu yapan Hicabi Taban, "Adana'da bir çevre düzenlemesi yok. Yayalar çok sorun yaşıyorlar, hiçbir şekilde araçlar yayalara yol vermiyor. Temizlik konusunda kaldırımlarımız temiz değil. Ulaşım konusunda tek yönleri azaltmaları lazım, her tarafı tek yön yaptılar. Yol göbekleri olmadığı için dönüş mesafesi çok uzuyor. Metro şu an hiçbir sosyal faaliyeti olmayan bir araçtır. Kullanımı çok az. Hiç kimsenin metro güzergahında doğru düzgün bir işi yok, oysa şehrin merkezinden geçebilirdi. Hastane, alışveriş merkezi, okullar gibi yakın olacak yerlerden geçse öğrencilerim hem uygun, rahat hem de hızlı ve dikkatli bir şekilde okullarına varmış olacaklar." ifadelerini kullandı.

"Eğitim kaliteli olmadığı için uyuşturucu vesaire çoğalmış bulunmakta"

Tarım ve hayvancılık noktasında üreticinin desteklenmesi ve eğitimin daha kaliteli hale getirilmesi gerektiğini kaydeden Mehmet Demir ise, şunları söyledi:

"Adana da eğitim kaliteli olmadığı için uyuşturucu vesaire çoğalmış durumda. Adana'nın iyi olması, iyi bir eğitimden geçer. Adana'da tarım ve hayvancılığın da geliştirilmesi lazım. Kırk yıldır Adana'dayım, hiçbir gelişme yok. Şimdiye kadar gelen milletvekili, belediye başkanı, hiçbiri çalışmadılar. Adana'da üretime yeteri kadar destek verilmiyor. Devlet istese üretime destek verir ve ihracat da artar."

 




Bu haber 678 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI