Bugun...



Adıyamanlı depremzedeler kalıcı konutlara yerleşmeye başladı

6 Şubat 2023'te meydana gelen depremin ardından büyük bir yıkıma maruz kalan Adıyamanlılar, büyük oranda tamamlanan konutlarına yerleşmeye başladı

facebook-paylas
Tarih: 23-02-2024 00:05

Adıyamanlı depremzedeler kalıcı konutlara yerleşmeye başladı

 

 

8 Şubat'ta çekilen kurların ardından kurada ismi çıkan depremzedeler, konutlarına yaptıkları borçlandırma başvurularının ardından anahtarlarını alarak dairelerine yerleşmeye başladı.

Adıyaman il merkezinde kurada ismi çıkan bin 110 kişi Örenli mevkiinde yapılan konutlara yavaş yavaş taşınmaya başlıyor.

AFAD il Müdürü İshak Cindioğlu

Teslim edilen konutlar hakkında bilgi veren AFAD il Müdürü İshak Cindioğlu, "İyileştirme çalışmaları kapsamında AFAD başkanlığımızca yapılan kalıcı konutlara afetzede ailelerimizi yerleştirmenin mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz. Bu mutluluğu ailelerimizle birlikte yaşıyoruz. Şuan Örenli bölgesindeyiz. Örenli bölgesinde 3 bin 34 konut yapıldı.  8 Şubat'ta bin 110 konutun kurası çekildi. Ailelerimizin borçlandırma evraklarını yaptıktan sonra ailelerimize anahtarlarını teslim ediyoruz. Ailelerin huzur ve mutlu bir şekilde barınmalarını diliyorum. anahtarları teslim ettik, şuan yerleştirmeler yavaş yavaş başlıyor. Blok blok ailelerimizi arıyoruz yoğunluk olmasın diye ailelerimizi araçlarla alıyoruz." dedi.

Kurada ismi çıkan afetzedelerden Dilek Işık, "Bugün anahtarımızı teslim alacağız, çok mutluyuz. Geçen yıl bu zamanlar çadırda yaşıyorduk. Şimdi bir evimiz oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Dilek Işık

Evine kavuşmanın sevincini yaşayan Sema Turan, "Evimize kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Bir yıl içinde çok çektik. çadırda yaşadık, ardından konteynere geçtik. Şimdi evimize kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

 




Bu haber 491 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI