Bugun...



Ağrı'da işgalci rejimin soykırımları protesto edildi: "Siyonistlerin anladığı tek dil silahtır!"

Ağrı Kudüs Platformu tarafından protesto gösterisi ve basın açıklamasında, işgalci siyonistlerin son Refah katliamı başta olmak üzere Gazze'de devam eden soykırımlar telin edildi, işgalcileri durdurmanın tek yolunun fiilen harekete geçmek olduğu vurgulandı.

facebook-paylas
Tarih: 29-05-2024 00:53

Ağrı'da işgalci rejimin soykırımları protesto edildi:



    

 

Kentte faaliyet yürüten STK'ların bir araya gelerek oluşturduğu Ağrı Kudüs Platformu öncülüğünde Gazze için eylem düzenlendi.

Meydan Camii'nde akşam namazında bir araya gelen vatandaşlar, önce meşaleli bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Meşaleli yürüyüş esnasında vatandaşlar sık sık tekbir getirdi, "Vur vur HAMAS vur israile vur", "Kahrolsun israil", "HAMAS'a selam direnişe devam" sloganları atıldı.

Cumhuriyet Caddesinde son bulan yürüyüş sonrası burada basın açıklaması düzenlendi.

Basın metnini grup adına Hakan Yıldırım okudu.

"Siyonistlerin anladığı tek dil silahtır"

İşgalci rejimin son Refah katliamına işaret eden Yıldırım, "Uluslararası Adalet Divanı’nın saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarını bombalayan siyonistlerin anlayacağı tek dilin silah olduğu da net bir şekilde bir kez daha ortaya çıkmıştır." dedi.

Filistin direnişinin kahraman mücahitleri karşısında acziyetin zirvesini yaşayan siyonistlerin, savunmasız sivillerden intikam almaya çalıştığını vurgulayan Yıldırım, "Filistin direnişinin geçtiğimiz günlerde onlarca israil askerini esir almasıyla Gazze’de yeni bir darbe alan siyonistlere karşı artık söz bitmiştir. israil rejiminin zalimliğini, caniliğini ve katilliğini konuşmak artık beyhudedir. Bundan sonra yapılması gereken tek bir şey vardır ki; o da siyonistlere karşı fiilen harekete geçmektir. Sekiz ayı aşkın bir süredir Siyonistlere direnen Gazze halkının da Filistin direnişine destek olmak için meydanları dolduran vicdan sahiplerinin de tek isteği siyonistlere karşı anladığı dilden yanıt verilmesidir. Bu bağlamda İslam ülkelerinin liderlerine büyük bir sorumluluk düşmektedir. Zira israil rejiminin kınamalardan, sözlü tepkilerden anlamadığı ve bu tutumu umursamadığı gayet açıktır." ifadelerine yer verdi.

Yıldırım, "Gazze’yi desteklememek cihattan kaçmaktır. Siyonistlerin Kudüs, Aksa ve Filistin’e yönelik saldırıları Müslümanların savunma cihadı yapmasını gerektirmektedir. Müslüman halkın elinden geldiğince seferber olması, elindeki tüm imkânlarla düşmana saldırması veya düşmanın ve destekçilerinin elçiliklerine giderek protesto etmesi farzdır." dedi.

Eylem, İsmail Akdağ’ın yaptığı dua ile son buldu. 
 




Bu haber 552 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI